Moto3

Mugello, Futam: Binder remek utolsó körrel győzött

Binder az utolsó körben épített ki annyi előnyt, hogy az elég legyen a célvonalig, aminek győzelem lett a jutalma. Az újonc Fabio Di Giannantonio a második helyet szerezte meg, míg a Mahindrás Francesco Bagnaia lett a harmadik. A nagyot hajrázó Antonellit negyedikként, Quartararót pedig ötödikként intették le.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

A nap első versenyére 11 órakor került sor, az időjárásra nem lehetett panasza a mezőnynek, napsütéses idő fogadta a pilótákat. Fenati kapta el a legjobban a rajtot, Bastiannini is nagyon jól jött el, azonban utóbbi kanyarok alatt vissza is esett a mezőny közepére. Pawi a harmadik rajthely ellenére csak a nyolcadikként zárta az első kört, de a második kör végére az élen találta magát. Fenati azonban nem hagyta sokáig örülni, könnyedén visszaelőzte őt.
 
A sorrend kanyarról kanyarra változott, Navarro vezetett, de Fenati őt is megelőzte, mögé pedig felzárkózott honfitársa, Bagnaia is, aki a tegnapi büntetése miatt csak a nyolcadik helyről rajtolhatott. Bastiannini visszaesett a 18. helyre, ami már csak azért is furcsa, mert a bemelegítő edzést ő nyerte. A bajnoki éllovas Brad Binder is kezdett bemelegedni, Migno mögött ekkor ő volt a második. Az újonc Di Giannantonio is vezetett egy pillanatig.
 
Tizenhárom körrel a vége előtt Binder állt az élen, Hiroki Ono és Francesco Bagnaia voltak a közvetlen üldözői. A dél-afrikai testvére, Darryn Binder szenvedte el a futam első bukását. Quartararo is megérkezett a vezető csoportba, először csak a második helyet, majd a vezetést is átvette. Nagyon jól használta ki a szélárnyékot, sokat előzött a célegyenesben. Antonelli a 21. helyről indulva a 14. helyre küzdötte fel magát. Fenatit a technika ördöge viccelte meg, ami a verseny feladására kényszerítette, pedig az olasz nagyon jó helyen állt.
 
Tíz kör volt hátra, amikor ismét Binder vezetett, Bagnaia és Bulega előtt. Quartararo visszacsúszott az ötödik helyre, Ono előzte a franciát, aki azonban megint kihasználta a szélárnyékot, újra ő állt az élen. Jorge Navarrót Juanfran Guevara lökte ki, így Binder fellélegezhetett, a legnagyobb ellenfele esett ki. Andrea Locatelli is kiszállt a versenyből, miközben Bulega vezetett, Jorge Martin pedig feljött az élbolyra, Antonellivel karöltve. Az olasz már a hetedik helyen motorozott, amikor már csak öt kör volt hátra.
 
Quartararo menetrendszerűen átvette az első pozíciót a célvonal előtt, szépen őrizte is egy kör erejéig, majd visszaesett a negyedik helyre. Fabio Di Giannantonio használta ki a szélárnyékot, azonban Binder megint jókor előzte meg, Bastiannini a kilencedik helyig tudta magát felküzdeni. Antonelli vette át a negyedik helyet, amikor is Quartararo újra az élen találta magát másfél körrel a vége előtt. Binder megelőzte a franciát, Pawi és Canet esett hatalmasat, de a dél-afrikai győzelmét nem veszélyeztette senki, Di Giannantonio lett a második, Bagnaia pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel.
 
A futam végeredménye:
1. Brad BINDER RSA Red Bull KTM Ajo KTM 39'49.382
2. Fabio DI GIANNANTONIO ITA Gresini Racing Moto3 Honda +0.038
3. Francesco BAGNAIA ITA ASPAR Mahindra Team Moto3 Mahindra +0.069
4. Niccolò ANTONELLI ITA Ongetta-Rivacold Honda +0.075
5. Fabio QUARTARARO FRA Leopard Racing KTM +0.077
6. Hiroki ONO JPN Honda Team Asia Honda +1.037
7. Joan MIR SPA Leopard Racing KTM +1.532
8. Nicolo BULEGA ITA SKY Racing Team VR46 KTM +1.538
9. Juanfran GUEVARA SPA RBA Racing Team KTM +1.567
10. Andrea MIGNO ITA SKY Racing Team VR46 KTM +1.762
11. Jules DANILO FRA Ongetta-Rivacold Honda +1.791
12. Enea BASTIANINI ITA Gresini Racing Moto3 Honda +1.792
13. Gabriel RODRIGO ARG RBA Racing Team KTM +1.933
14. Jorge MARTIN SPA ASPAR Mahindra Team Moto3 Mahindra +2.011
15. Lorenzo DALLA PORTA ITA Schedl GP Racing KTM +2.041
16. Livio LOI BEL RW Racing GP BV Honda +2.391
17. Jakub KORNFEIL CZE Drive M7 SIC Racing Team Honda +2.434
18. Bo BENDSNEYDER NED Red Bull KTM Ajo KTM +2.577
19. Tatsuki SUZUKI JPN CIP-Unicom Starker Mahindra +2.775
20. Karel HANIKA CZE Platinum Bay Real Estate Mahindra +4.289
21. Maria HERRERA SPA MH6 Team KTM +4.916
22. Adam NORRODIN MAL Drive M7 SIC Racing Team Honda +34.654
23. John MCPHEE GBR Peugeot MC Saxoprint Peugeot +34.692
24. Stefano VALTULINI ITA 3570 Team Italia Mahindra +34.739
25. Lorenzo PETRARCA ITA 3570 Team Italia Mahindra +42.628
Nem ért célba:        
  Aron CANET SPA Estrella Galicia 0,0 Honda 1 kör
  Khairul Idham PAWI MAL Honda Team Asia Honda 1 kör
  Fabio SPIRANELLI ITA CIP-Unicom Starker Mahindra 1 kör
  Andrea LOCATELLI ITA Leopard Racing KTM 7 kör
  Jorge NAVARRO SPA Estrella Galicia 0,0 Honda 9 kör
  Romano FENATI ITA SKY Racing Team VR46 KTM 11 kör
  Darryn BINDER RSA Platinum Bay Real Estate Mahindra 13 kör
  Alexis MASBOU FRA Peugeot MC Saxoprint Peugeot 17 kör
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások