Moto2

Mugello, Futam: Zarco révén francia győzelemmel ért véget a kaotikus olasz verseny

A címvédő Johan Zarco nyerte a piros zászlóval és új rajtokkal megtűzdelt futamot. A francia végig nagy csatát mutatott be Baldassarrival, akinek végül a második pozícióval kellett megelégednie, a harmadiknak, az élről induló Lowes érte be, aki Rins hetedik helyének köszönhetően, visszavette a világbajnokságban a vezetést.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

Vasárnap 12:20-kor rajtolt el a Moto2-esek mezőnye az Olasz Nagydíj helyszínén Mugellóban. Az élről, idén harmadszor, Lowes várhatta a piros lámpák kialvását, míg mellőle Nakagami és Baldassarri rajtolhatott, a második sorból pedig Pons, Schrötter és a címvédő Zarco vághatott neki a 21 körös futamnak. Az első kanyart követően Nakagami fordult az élen, Baldassarri másodiknak, Lowes harmadiknak, Rins egy helyet javítva a nyolcadiknak jött fel. A nyitó kör végén már Lowes nevét olvashattuk a tabella élén, mögötte maradt Baldassarri, míg Nakagmi a harmadik pozícióba csúszott vissza. Zarcónak nem indult jól a futam, a francia csak a 10. helyen kezdte a második kört. Az első bukásra se kellett sokat várnunk, Marquez és Marini esett ki, miközben Lüthi átvette a vezetést, és Rins előretört a negyedik helyre.

17 körrel a vége előtt egy ötös boly alakult ki az élen, amit Lowes vezetett, miközben Folger a bokszba hajtott, és kiszállt a versenyből. Ugyanakkor Vierge számára sem alakult jól a futam, spanyol kicsúszott, és a gumifal olyan mértékben megrongálódott, hogy piros zászlóval kellett megszakítani a versenyt a rendbe hozásig.

 Az új versenyt a harmadik kör eredményei alapján indították újra, és ismét Lowes indult az élről, mellőle Lüthi és Nakagami, a második sor Baldassarrié, Rinsé és Ponsé lett. A versenyzőknek ezúttal 11 kört kellett volna megtennie, a szabályok értelmében Folger és Marquez is visszaállhatott a rajtrácsra. Mivel sem Fuligni sem Pons, sem Corsi, sem Wilairot nem ért ki egy percen belül a bokszból, ezért onnan kellett volna elrajtolniuk, de eközben sokan leállították a motorjukat a rajtrácson, így mindenkit visszatereltek a garázsba. A legújabb rajtot, a bokszutcai késlekedés miatt: Ponsnak, Rinsnek, Corsinak, Simeonénak, Wilairotnak, Nakagaminak, Fulligninek, és Simonnak az utolsó kockákból kellett megkezdeniük. A felvezető körön Simeon bukott, így ő kiszállt a versenyből. Az új 10 körös futamot a kvalifikáción elért eredmények alapján kellett megkezdeni a büntetetteket helyezését leszámítva. Lüthi jól kapta el a rajtot, Baldassarri jött fel másodiknak Syahrin a harmadiknak, de a kör végén már az olasz állt az élen, a svájci jött mögötte, míg Zarco a negyedik pozícióba verekedte fel magát, Lowes csak az ötödik volt, miközben Pasini egy újabb bukást mutatott be.

A vezető ötös csoportnak sikerült elszakadnia a mezőnytől, ahol Zarco parádés manővereket bemutatva a másodiknak zárkózott, míg öt körrel a vége előtt az élre tört. Lowes és Syahrin csatája révén Pons közelebb került az élmenőkhöz. Egy újabb kört követően a célegyenesben Zarco és Baldassari hatalmasat küzdött, és oda-vissza előzgették egymást, Lüthi ezt kihasználva visszaért rájuk. A záró körökben hasonló izgalmas csatákat láthattunk a két élmenő között, miközben folyamatosan változott a vezető személye. Az utolsó kör kezdetén Baldassarri volt az élen, de Zarco két kanyart követően megelőzte őt, eközben Lowes a harmadik pozícióba ért fel. A végén már nem tudott az olasz mit kezdeni a franciával, aki szoros küzdelemben nyerte meg a mugellói futamot. Lowes mögött Lüthi ért be, majd következett Syahrin, Pons és Rins - a spanyol ezzel elvesztette elsőségét az összetettben. A top10-et Morbidelli, Nakagami és Aegerter tette teljessé.

A futam végeredménye:    
1. Johann ZARCO FRA Ajo Motorsport Kalex 18'59.391
2. Lorenzo BALDASSARRI ITA Forward Team Kalex +0.030
3. Sam LOWES GBR Federal Oil Gresini Moto2 Kalex +1.096
4. Thomas LUTHI SWI Garage Plus Interwetten Kalex +1.215
5. Hafizh SYAHRIN MAL Petronas Raceline Malaysia Kalex +1.653
6. Axel PONS SPA AGR Team Kalex +2.110
7. Alex RINS SPA Paginas Amarillas HP 40 Kalex +5.649
8. Franco MORBIDELLI ITA Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Kalex +6.249
9. Takaaki NAKAGAMI JPN IDEMITSU Honda Team Asia Kalex +6.280
10. Dominique AEGERTER SWI CarXpert Interwetten Kalex +6.322
11. Sandro CORTESE GER Dynavolt Intact GP Kalex +6.720
12. Simone CORSI ITA Speed Up Racing Speed Up +7.659
13. Miguel OLIVEIRA POR Leopard Racing Kalex +7.718
14. Danny KENT GBR Leopard Racing Kalex +7.745
15. Jonas FOLGER GER Dynavolt Intact GP Kalex +8.046
16. Alex MARQUEZ SPA Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Kalex +9.300
17. Julian SIMON SPA QMMF Racing Team Speed Up +10.410
18. Marcel SCHROTTER GER AGR Team Kalex +11.585
19. Ricard CARDUS SPA JPMoto Malaysia Suter +11.654
20. Federico FULIGNI ITA Team Ciatti Kalex +14.739
21. Robin MULHAUSER SWI CarXpert Interwetten Kalex +15.089
22. Ratthapark WILAIROT THA IDEMITSU Honda Team Asia Kalex +15.098
23. Edgar PONS SPA Paginas Amarillas HP 40 Kalex +21.012
24. Isaac VIÑALES SPA Tech 3 Racing Tech 3 +21.734
25. Alessandro TONUCCI ITA Tasca Racing Scuderia Moto2 Kalex +30.005
26. Jesko RAFFIN SWI Sports-Millions-EMWE-SAG Kalex +50.423
Nem ért célba:        
  Luis SALOM SPA SAG Team Kalex 2 Laps
  Mattia PASINI ITA Italtrans Racing Team Kalex 9 Laps
Nem indult el:        
  Xavier SIMEON BEL QMMF Racing Team Speed Up 0 Lap
  Luca MARINI ITA Forward Team Kalex 0 Lap
  Xavi VIERGE SPA Tech 3 Racing Tech 3 0 Lap

Fotó: MotoGP Media; Zimbio


Hozzászólások