WTCR

Muller és Björk is Hyundaijal indul a WTCR-ben

A bejelentések napja a mai: a 2016 végén visszavonult Yvan Muller bejelentette, hogy saját, két Hyundait indító csapatával tér vissza a „nyugdíjból”, társa pedig a WTCC utolsó világbajnoka lesz.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Már régóta lehetett hallani róla pletykákat, hogy Yvan Muller csapata is csatlakozhat az új WTCR Túraautó-világkupához, s nem sokkal a Honda bejelentése után a négyszeres világbajnok hivatalosan is megerősítette, hogy az alakulat ott lesz a 2018-as mezőnyben. Méghozzá két Hyundai i30 N TCR-rel, azaz ugyanolyan autókat indítanak majd, mint a Michelisz Norberttel és Gabriele Tarquinivel felálló BRC Racing Team – kérdés, hogy az Yvan Muller Racing pontosan milyen fokú támogatást kap a gyártótól, hiszen a magyar és az olasz pilóta számít a koreai márka gyári versenyzőjének.

A YMR egyik pilótája pedig nem más lesz, mint maga Muller: a 2016 végén visszavonult francia úgy tűnik, revideálta akkori döntését, s a tavalyi katari beugrása után ezúttal teljes idényt fog futni. „A célom egy kicsit más, mint a múltban. Én már lezártam a pályafutásomat, így most már a csapatomra és a fejlődésünkre fókuszálok az azonnali eredmények helyett. Örülök, hogy Thed is a projekt részese lesz: kölcsön bizalom van közöttünk. Nincs kétség felőle, hogy nagyszerű versenyző, ezt tudom tanúsítani, hiszen az előző évben mellette dolgoztam” – mondta el Muller.

Csapattársa sem lesz kisebb formátumú pilóta, hiszen a 2017-ben Michelisz előtt vb-címet szerző Thed Björk ülhet majd be a másik autóba: „Izgatott vagyok, hogy a 2018-as szezonban is visszatérhetek, ráadásul Yvan oldalán: nagyszerű volt tavaly az együttműködésünk. Rendkívül motivál, hogy együtt versenyezhetek vele az új szabályrendszer alatt. Számos új dolgot kell megtanulnunk és az ellenfelek is kemények, de a célom mindig a győzelem” – fogalmazott a svéd. Érdekesség, hogy a sajtóban keringő, távolról sem hivatalos nevezési listák alapján Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher is a YMR-rel indult volna, ám a mostani bejelentés alapján úgy tűnik, csak két Hyundait fognak indítani a WTCR-ben.

Fotó: WTCC Media


Hozzászólások