WTCR

Muller megerősítette: 2019-ben a Lynk & Co színeiben indul

Nem sokkal azok után, hogy mindössze három ponttal lemaradt a WTCR első bajnoki címéről, a négyszeres vb-első francia bejelentette, hogy csatlakozik Thed Björkhöz az újonnan érkező márkánál.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Mi is beszámoltunk róla néhány hete, hogy a Lynk & Co révén 2019-ben új, kínai márka csatlakozik a WTCR Túraautó-világkupa mezőnyéhez. Akkor az autó bemutatása mellett azt is elárulták, hogy a tavalyi világbajnok, Thed Björk lesz a Cyan Racinggel együttműködő istálló egyik versenyzője. A sajtó már ekkor biztosra vette, hogy Yvan Muller is náluk fog kikötni, ami nem meglepő, hiszen gyakorlatilag az ő csapatát is a Cyan támogatta technikailag idén.

A négyszeres világbajnok francia aztán a vasárnapi makaói sajtótájékoztatón a Gabriele Tarquinivel szembeni hárompontos összetettbeli vereség után meg is erősítette ezt: „Ami a jövőmet illeti, azt most elárulhatom, hogy két hete ugye volt az új Lynk & Co autó bemutatója a jövő évi WTCR-es indulás kapcsán. 2016-ban ugyan visszavonultam, de mivel szemlátomást még gyors vagyok, és Gabriele sem akarja, hogy visszavonuljak, ezért jövőre a Lynk & Co színeiben fogok versenyezni” – fogalmazott viccesen Muller, akit a TouringCarTimes.com idéz.

Ezzel egyelőre csak Björk és Muller sorsa dőlt el hivatalosan, de nemrég mi is összeszedtük az említett szaklap értesüléseire hivatkozva, hogy milyen pletykák keringenek a jövő évvel kapcsolatban. Így például azt valószínűsítik, hogy Muller unokatestvére, Yann Ehrlacher lehet a Lynk & Co harmadik pilótája, ami pedig Michelisz Norbertet illeti: szinte biztosan marad a Hyundai által támogatott BRC Racing Teamnél az örökifjú Tarquini mellett – igaz, az olasz maga úgy fogalmazott, hogy még semmi sincs eldöntve, de szívesen folytatná a koreai márkával.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások