WTCR

Muller megkapta a győzelmet, Michelisz a 10.

Egy jó rajt után két márkatársa is elengedte a négyszeres vb-győztest, aki így második győzelmét aratta a makaói hétvégén. Björk és Ceccon még a dobogón Guerrieri előtt, miközben Michelisz előnye ugyan csökkent, de továbbra is vezeti a tabellát.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Esteban Guerrieri időmérőt követő büntetése révén Yann Ehrlacher indulhatott a pole-ból a WTCR második makaói futamán, és bár eljött az első helyen a start után is, a francia már az első körben átadta a helyét Thed Björknek és a nagyot rajtoló Yvan Mullernek. A három Lynk & Cót Esteban Guerrieri követte, az argentin viszont egy kemény manőverrel lenyomta Ehrlacher-t, míg Michelisz Norbert a 12. helyről indulva egy pozíciót veszítve a 13. helyen haladt.
 
A második körben ismét változás történt az élen: Björk Mullert is elengedte – úgy tűnt, a kínai márka egyértelműen a négyszeres világbajnok mögé állt be a bajnoki hajrában, hiába volt még a svédnek is esélye. Guerrieri viszont bukott egy helyet, Kevin Ceccon ugyanis a Mandarin-kanyarnál megelőzte a hondást, Michelisz Norbert pedig a harmadik körre feljött a 11. pozícióba.
 
Muller nem tudott ellógni az élen, de így is simán megnyerte a versenyt, második győzelmét aratva a hétvégén. Björk és Ceccon a dobogón, Guerrierit pedig Nicky Catsburg támadta az utolsó körökben, de a holland nem bírt az argentinnal, így a hyundaios a legvégén „hátrament”, hogy átadja a helyét Michelisznek. Norbi ezzel a 10. lett, ez hat vk-pontot jelent számára: ezzel előnye 11 pont Guerrierivel és 17 egység Mullerrel szemben a tabellán.
 
Ami pedig Tassi Attilát illeti: bár a KCMG Honda pilótája sokáig közel járt a pontszerzéshez, három körrel a vége előtt Mehdi Bennani nekiütközött, így a Lisszabon-kanyar bukóterében kötöttek ki mindketten, a magyar pedig végül a 22. helyen látta meg a kockás zászlót. Folytatás itthoni idő szerint hajnali 4 órakor az utolsó futammal.
 
A 2. futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások