WTCR

Muller nyert, Michelisz újra vezeti a bajnokságot

Bár a pole-ból induló franciát nem tudta támadni, Norbi a második helyének és Guerrieri nullázásának köszönhetően átvette a vezetést a vk-tabellán: előnye 18 pont az argentinnal és 36 egység a Lynk & Co futamgyőztesével szemben.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Yvan Muller vághatott neki a pole-pozícióból a WTCR első makaói futamának, míg mellőle a bajnokesélyes Michelisz Norbert várhatta a piros lámpák kialvását (a mezőny egyébként nem volt teljes: Gordon Shedden a tegnapi időmérős balesete után visszalépett, míg a szabadkártyások közül csak Lo Kai Fung teljesítette a 107 százalékos limitet). A start után is maradt ez a sorrend, míg Norbi mögött Andy Priaulx, Yann Ehrlacher, Kevin Ceccon és Thed Björk autózott. Hátrébb a második kör elején megtörtént az első baleset is: Jean-Karl Vernay, Benjamin Leuchter és Mikel Azcona keveredett kalamajkába a Lisszabon-kanyarnál.
 
Muller nem tudta leszakítani magáról Micheliszt, de Priaulx sem maradt le a párosról, miközben mögöttük Ehrlacher hátrament, hogy elengedje az összetettben még szintén esélyes Björköt. Az igazán jó tempót egyébként a mögöttük érkező Frederic Vervisch autózta, az audis egyesével szedte le ellenfeleit. A Lisszabon-kanyar pedig tovább szedte áldozatait: a táv utolsó harmadához érve Ma Qing-Hua és Niels Langeveld került ki a bukótérbe és a falba.
 
Az élen viszont már nem történt változás: Muller nyert Michelisz előtt, míg a dobogó alsó fokára Ceccon állhatott fel, köszönhetően annak, hogy Priaulx is átadta a pozícióját Björknek, aki pedig így ötödik lett (Rob Huff fért még be elé). Esteban Guerrieri viszont, aki a motorcserés büntetése miatt a rajtrács végéről indulhatott, már a vége előtt kiállt a bokszba és nullázott, ez pedig azt jelenti, hogy Norbi a kétpontos hátrányát 18 pontos előnyre váltotta, s újra visszavette a vezetést a világkupa összetettjében! Muller hátránya 36, Björké 47 pont a BRC Hyundai pilótájával szemben. Ami egyébként a mezőny másik magyarját illeti: Tassi Attila a 18. pozícióban hozta be a KCMG Hondát. Folytatás vasárnap hajnali 1:20-kor a második futammal.
 
Az 1. futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások