Moto2

Nagashima: „A győzelem nagy lépés az álmom felé”

A katari futam győztese nem számított arra, hogy megnyerheti a versenyt, azonban azzal, hogy mégis így alakult, szerinte nagy lépést tett az álma felé, azaz, hogy a MotoGP-ben versenyezhessen.
Tetsuta Nagashima érzése szerint nagy lépést tett afelé, hogy a MotoGP-be szerződhessen, azzal, hogy megnyerte a katari szezonnyitót. A legutolsó japán győztes a kategóriában Takaaki Nakagami volt, aki még 2017-ben nyert futamot, és ő a következő évben már a MotoGP-ben versenyezhetett. Nagashima szavait a Crash.Net idézi:

„Nagyon fontos győzelem volt számomra, mivel nagy lépés az álmom megvalósítása felé vezető úton: a MotoGP-be való szerződéshez” – kezdte a katari győztes. „Nagyon izgalmas és nagyon érzelmes volt a dobogó tetejére állni, és nagyon örülök neki. Mielőtt átléptem a célvonalat, semmire sem tudtam gondolni, a fejem üres volt. Amikor azonban vége volt, óriási boldogságot éreztem. Soha nem éreztem olyat, amit akkor. Annyira örültem, hogy csak sikítottam a sisakban. Úgy éreztem, hogy van esélyem a dobogóra, de nem gondoltam, hogy megnyerem a versenyt. Váratlan volt, legalábbis számomra. Természetesen kellemes meglepetés.”

Emellett beszélt még arról is, hogyan tölti a hosszúra nyúlt szabadidőt, és elmondta, hogy sokat van a családjával, mert őt ez tudja a legjobban elszakítani a versenyzéstől, és a rossz gondolatoktól: „Ezekben a hetekben, amikor nincs verseny, a családommal vagyok otthon, a lányommal és a fiammal játszom. Kicsit zajos, mert a gyerekek mindig játszanak, de imádom, és nem tudom, hogyan élnék a gyermekeim nélkül. Segít a versenytől való távollétben, ami jó dolog, mert ha valamire túl sokat gondolunk, az extra nyomást helyez ránk. Nekem a családom segít abban, hogy ezek elől a gondolatok elől elmeneküljek. Ha az edzést tekintem, akkor szeretem a futást, régen szerettem kerékpározni, de ma már más sportokat csinálok.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások