Egyéb autósport

Nagy balesettel és Lawson-győzelemmel ért véget az F3 főfutama

Biztonsági autó mögött, de végig vezetve nyerte meg az új-zélandi a főfutamot.
A Formula-3-asok főfutamával kezdődött a 71. Brit Nagydíj szombati programja, a rajtot Logan Sargeant várhatta az élről, mögötte Liam Lawsonnal és Oscar Piastrival a háta mögött. A piros lámpák kialvása után Sargeant jól kapta el a rajtot és Lawson is simán eljött a második helyen. Mögöttük Max Fewtrell csúszott ki a fűre és vesztett nagyon sok pozíciót, majd Lawsonnak sikerült megelőznie premás versenytársát, hátul pedig a mezőny egyetlen női versenyzője, Sophia Floesch forgott meg a célegyenesre kanyarodva.

A 4. körben virtuális biztonsági autót kellett elrendelni nagyjából 30 másodpercre, ugyanis Matteo Nannini a pálya második szektorában csúszott ki, de sikerült visszajutnia. Az újraindítás után Lawson továbbra sem vesztett az előnyéből, mögötte viszont két Prema (Sargeant és Piastri) vívott csatát a második helyért, amiből Piastri jött ki győztesen. Az ausztrál rögtön a versenyt vezető Lawson után eredt, és folyamatosan csökkentve a távolságot a verseny felére utol is tudta érni az új-zélandit. A 11. körben be kellett küldeni a biztonsági autót, ugyanis a mezőny hátsó felében Jack Doohan és bent Viscaal ütközött össze a régi boxutca bejáratánál.

Az SC behívása után Lawson ismét jól kapta el a „rajtot”, Piastri és Sargeant pedig megtartotta a második helyet. A mezőny közepében Oli Caldwell forgott meg, akit  Lucas Dunner már nem tudott kikerülni és nagy tempóval nekiment, szerencsére sérülés nem történt. A futam viszont már nem indult újra, a győztes Lawson lett, Piastri és Sargent előtt.

Az F3-as sprintfutam végeredménye:

Fotó: Formula-3 / Twitter
 


Hozzászólások