MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Napokon belül hivatalos: Lorenzo Baldassarri lesz Sebestyén Peti csapattársa

Habár korábban is hallani lehetett már olyan híreket, hogy az EvanBros Bardahal Yamaha a Moto2-ből igazol majd versenyzőt a távozó Steven Odendaal helyére, azonban most már 99%-osra vehető, hogy ez valóban így is fog történni.
P1race.hu 2022.01.07. 09:59:45
Olvasási idő: 2 perc
Napok kérdése tehát és hivatalosan bejelentheti a Bardahl Yamaha Lorenzo Baldassarri érkezését, aki 2013 óta kizárólag a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon versenyzett. Első szezonját még a Moto3-ban teljesítette, azóta viszont kizárólag a Moto2-ben húzta a gázt, hol több, hol kevesebb sikerrel. Eddigi legjobb évét 2018-ban futotta, amikor a bajnokság ötödik helyén zárt, köszönhetően kiegyensúlyozott teljesítményének, mégis a legtöbben talán inkább a 2019-es szezon kezdetén kapták a fejüket rá, hiszen az év első négy versenyéből hármat megnyert, melynek köszönhetően akkor természetesen vezette a bajnoki tabellát. A teljesítménye azonban ezt követően kissé visszaesett és bár voltak top5-ös eredményei, dobogóra legközelebb csak a 2020-as szezonnyitón tudott állni. Azóta a top3 közelébe nem került és érthető módon tavaly az egyébként nem túl acélos MV Agusta nyergében leginkább a pontszerzésért küzdött.
 
Baldassarri fiatal kora (25 éves) ellenére igen rutinos menőnek számított a Moto2-ben, ahol 2014 óta versenyzett. Tavaly MV Agusta vázas (a képen) motorral próbált helytállni. 
 
Az EvanBros Yamaha csapatfőnökétől, Fabio Evangelistatól azonban úgy tűnik bizalmat kap, melynek köszönhetően Baldassarri a Supersport világbajnokság utóbbi három évének egyik top csapatában versenyezhet majd, Sebestyén Peti csapattársaként. A feljebb már említett Moto2-es MV Agusta szereplés végett szóba hozták az olasz márka Supersport vb-s istállójával is, azonban az MV Agusta idei versenyzőpárosa végül a finn Niki Tuuli és a fiatal török Bahattin Sofuoglu lesz. Mindennek fényében a hírforrások 99%-os bizonyossággal mondják Baldassarri Bardahl Yamahához való szerződését, mely az elkövetkezendő napokban válhat hivatalossá.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast