MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Négy évet várt a Honda gyári csapata egy ilyen eredményre

Marc Marquez győzelmének és Pol Espargaro második helyének köszönhetően a hétvégén kettős győzelmet aratott a Repsol Honda, melyre négy éve nem volt példa.
P1race.hu 2021.10.25. 10:28:29
Még ha csak részsikerről is beszélünk, akkor is hatalmas lépést tett a Honda a feltámadás felé, hiszen nagyon régóta nem produkáltak a vasárnap látottakhoz hasonló teljesítményt. Igaz ugyan, hogy ehhez a kieső pilótákra is szükség volt, azonban ezúttal valamelyest tekintsünk el ettől, hiszen ez a versenyzésnek abszolút része. Egyrészről Marquez a saját fizikai állapota szempontjából kiemelte, hogy visszatérése óta először nyert jobbos pályán, másrészről az sem mellékes információ, hogy a Honda évek óta nem aratott kettős győzelmet. Utoljára a 2018-as Japán nagydíjon fordult elő, hogy a japán márka versenyzői végeztek az első két helyen. Akkor Marquez győzött, míg a második pozícióban Cal Crutchlow-t intette le a kockás zászló.
 
Repsol Honda kettős győzelemért még messzebbre kell visszanyúlni, hiszen 2017-ben, Aragonban volt utoljára a Honda gyári istállójának ilyen eredménye: Marc Marquez húzta be az első helyet akkor is, míg egy másodpercen belül ért célba Dani Pedrosa. A szárnysegéd ezúttal Pol Espargaro volt, aki első dobogós pozícióját könyvelhette el a Repsol Hondánál. A szezon hátralévő két versenyén persze kiderülhet, hogy mennyire eseti eredményként kell elkönyvelni ezt a mostanit. Sokat árulhat el például Portimao, ahol a szezon elején már járt a mezőny. Marc Marqueznek például a visszatérő versenye volt a Portugál nagydíj, melyet Espargaro nem tudott befejezni, Marquez pedig legjobb hondásként hetedikként zárt akkor.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast