E-sport

Négy szimulátoros is megküzd a Bajnokok Tornáján való részvételért

Többek között az F1 e-sport-bajnokságát is megnyerő Brendon Leigh is ott lesz az eRoC jövő hétvégi világdöntőjén, amelyen eldől, ki csatlakozik a tavalyi győztes Enzo Bonitóhoz a mexikói buliversenyre.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az e-sport és a szimulátorozás előretörését jelzi, hogy immár második éve nekik is külön versenyt rendeznek a hagyományos Bajnokok Tornája keretein belül, sőt a legjobb igazi versenyautókkal is összemérhetik erejüket a pilóták ellen. Idén összesen négyen harcolhatnak meg azért, hogy csatlakozzanak a tavalyi eRoC-bajnok Enzo Bonitóhoz a szimulátorosok All Star-csapatában a jövő szombati, mexikói Nemzetek Kupáján.

Egyikük az a Brendon Leigh, aki a Mercedes képviseletében, Bereznay Dániel csapattársaként megnyerte 2018-ban az F1 e-sport-bajnokságát – s nem mellesleg tavaly is döntős volt az eRoC-on. A G2 Esports Sim Racinget képviselő Sebastian Job a néhány nappal ezelőtti kvalifikációs versenyt megnyerve harcolta ki a részvétel jogát: a viadalra bárki jelentkezhetett a hathetes válogató során, Job pedig egy 32 fős szétlövésben bizonyult a legjobbnak, amelyet a lenti videóban vissza is lehet nézni.

Rajtuk kívül a Renault eSports 2018-as bajnoka, James Baldwin is ott lesz a nagydöntőben, miután decemberben megnyerte a 16 bajnok meghívásával rendezett előselejtezőt. A sort pedig a német Nils Naujoks zárja, aki szabadkártyával vehet részt a jövő heti eseményen, amelyet a kvalifikációs sorozatban mutatott produkciójával, illetve saját 15 éves karrierjével vívott ki, amely során többek között öt ESL Pro Series-bajnoki címet is begyűjtött.

Leigh, Job, Baldwin és Naujoks mérkőzhet meg tehát a jövő hétvégi mexikói Race of Champions előtt azért, hogy Bonitóval párban, majd a vasárnapi egyéni versenyben külön-külön is megméressék magukat a pilóták, így többek között Sebastian Vettel, David Coulthard, Tom Kristensen, Lucas di Grassi vagy épp Mick Schumacher ellen. A nagydöntőn egyfelől az Assetto Corsa szimulátorában, másfelől pedig igazi autókkal, a valóságban is bizonyítaniuk kell rátermettségüket: utóbbi tekintetében bajnok versenyzők zsűrizik majd őket, akik a nyers tempó és az időeredmények mellett többek között azt is nézik majd, hogyan irányítják a RoC-gépeket vagy hogyan mozognak velük a pályán.

Fotó: RoC Media


Hozzászólások