MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Nem szerepel a Hungaroring a TCR Europe 2020-as naptárában

Közzétették a TCR Európa-kupa jövő évi menetrendjét, amelyben ezúttal nem kapott helyet a mogyoródi versenypálya – viszont érkezik Paul Ricard és Zolder.
Balogh Tamás 2019.12.04. 09:06:23
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Akárcsak az előző két szezonban, jövőre is hét fordulóból fog állni a TCR Europe idénye, viszont számunkra lesz egy fontos különbség, a minap kiadott versenynaptárban ugyanis az eddigiektől eltérően nem szerepel a Hungaroring. Az elmúlt két évben egyaránt ellátogatott hazánkba a rendre magyar érdekeltségektől hemzsegő széria, 2020-ban viszont kimarad a mogyoródi pálya a versenyzők számára.
 
Lesz viszont két új helyszín is a Ricard és Zolder révén – utóbbinak köszönhetően két versenyhétvégét is rendeznek majd Belgiumban, hiszen a szezonnyitóra pedig Spa-Francorchamps-ban kerül sor a TCR Spa 500 betéteseményeként. A hozzánk legközelebbi állomás az ausztriai Red Bull Ring lesz, ezen kívül Oschersleben, Monza és a finálénak otthont adó Barcelona szerepel még a kalendáriumban.
 
A naptár mellett két változtatást is kihirdetett az Európa-kupa szervezősége. Egyfelől jövőre 30 főben maximalizálják az állandó indulók számát, másfelől a futamok hossza is változik: az eddigi 23 perc plusz egy kör helyett 55 kilométer lesz a táv, illetve átveszik a WTCR-ben ismert rendszert, miszerint a biztonsági autó mögött eltöltött első két kör hozzáadódik ehhez.
 
A TCR Europe 2020-as versenynaptára:
Április 30-Május 2.: Spa-Francorchamps, Belgium
Május 15-17.: Red Bull Ring, Ausztria
Június 26-28.: Oschersleben, Németország
Július 17-19.: Paul Ricard, Franciaország
Szeptember 11-13.: Zolder, Belgium
Szeptember 25-27.: Monza, Olaszország
Október 9-11.: Barcelona, Spanyolország
 
Fotó: TCR Europe
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast