MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Női pilótával indít e-sport-csapatot Alonso

Új e-sport-csapat indítását jelentette be az F1-es versenyzéstől visszavonult kétszeres világbajnok, az egyik tag pedig a tél során bajnoki címet is begyűjtő Jamie Chadwick lesz.
Balogh Tamás 2019.03.13. 11:38:49
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Fernando Alonso már előzőleg is érintett volt a szimulátoros világbajnok a profi spanyol csapattal, a G2-vel együttműködésben, de velük tavaly nyáron különváltak az útjaik. Most viszont új istállót indít, amely a kétszeres Formula-1-es világbajnok „valós” alakulata, az FA Racing és a Veloce Esports összefogásából jött létre, technikai partnerük pedig a Logitech G lesz. A szimulátoros versenyzés részét a tapasztalatokkal már bőven rendelkező Veloce fogja menedzselni, a cél pedig minél több szériában – így például az iRacing, rFactor 2 vagy a Gran Turismo – a bajnoki címért harcolni.

Már az első pilótákat is bejelentették: a legismertebb név alighanem Jamie Chadwick, aki néhány hete bajnok lett az MRF Challenge téli sorozatban, s ha túljut a selejtező utolsó körén, a női formulaautós bajnokságban, a W Seriesben is láthatjuk idén versenyezni. Chadwick mellett ott lesz Alonso csapatában a WTCC e-sport-bajnokságának 2017-es győztese, Alexander Dornieden, valamint a McLaren szimulátoros tehetségkutatójának, a McLaren Shadow-nak két finalistája, Xiang Gao és Ebrahim Almubarak is.

Fotóí: Jamie Chadwick Twitter
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast