F1

Norris: „A verseny a legnagyobb gyengeségem”

Bár a szimulátorban is rengeteget gyakorol, a McLaren versenyzője még mindig úgy érzi, hogy a futamokon nem tud száz százalékon teljesíteni.
Lando Norris 2019-ben lett a Formula-1 versenyzője a McLaren csapatánál, ahol Carlos Sainz oldalán kellett bizonyítania. A brit a szezon alatt 49 pontot szerzett, eddigi legjobb eredménye két hatodik hely Bahreinből és Ausztriából. Norris nemrég a német RTL-nek mesélt arról, hogy hiába a rengeteg szimulátoron való gyakorlás, a verseny továbbra is a legnagyobb gyengesége egy hétvégén:

„Nem fogom rejtegetni a titkaimat. Az olyan dolgok, mint egy verseny, egyike a legnagyobb gyengeségeimnek. Semmi borzalmas, de itt bármi megtörténhet, sok pontot szerezhetsz, de ugyanakkor veszíthetsz is. Plusz ez a hétvége leghosszabb szakasza, tehát benne van az, hogy hibázhatsz. Nem csak egy dologban kell fejlődni. Konzisztencia, okosnak kell lenni a bokszkiállásoknál, spórolni a gumikkal és az akkumulátorral is jól kell bánni. Ezek kis dolgoknak tűnnek, de egyben kell nézni.”

Fotó: McLaren Media Centre


Hozzászólások