Egyéb motorsport

NTC – magyar győzelem a Sachsenringen!

Rossi Moor zseniális futamgyőzelmet szerzett Németországban.
Harmadik hétvégéjéhez érkezett a Northern Talent Cup 2021-es kiírása, mely fordulónak a németországi Sachsenring adott otthont, a MotoGP betétfutamaként. A versenyen négy magyar srác is indul: Rossi Moor és Farkas Kevin, a Stefano Favaróhoz tartozó Fairium Next Generation Riders Team csapat tagjaiként. Itt van még Varga Tibor, aki Győrfi Alen tanítványa, valamint Vincze Martin, aki Chrobák János szárnyai alá tartozik.
A srácok pénteki napjáról itt már beszámoltunk, így azt nem írnánk le ismét. Szombat és vasárnap egy-egy verseny várt a srácokra.

SZOMBAT

A harmadik helyről induló Rossi Moor zseniális rajtot vett, rögtön az elejére tört. Szintén jó rajtot vett Vincze Martin, ám ő sajnos hamar kezdett visszaesni. Egy ötfős boly már hamar elszakadt az elején: Rossi Moor, Jakub Gurecky, Jacopo Hosciuc, Lorenz Luciano és Kas Beekmans külön versenyt futottak. A 16. helyről rajtoló Farkas Kevin pedig szépen felzárkózott, pár kör után már az élboly utáni első, azaz a hatodik helyen haladt.
 
Az ötfős élboly nagyot csatázott oda-vissza egymással, Moor elsőként kezdte meg az utolsó kört. A célegyenesben leelőzte Gurecky és Luciano – utóbbi azonban lassabbra vette az első kanyart, ami Moort is kibillentette a lendületéből, az így nyert pár tizednyi előny pedig már kitartott Gureckynek. Az amerikai-magyar srác azonban így is megszerezte az első dobogóját egy ezüstérem képében, a csapattársa, Farkas Kevin lett a hatodik. A két másik srác is pontszerző lett: Varga Tibi a 10., Vincze Martin a 12. lett.
 
 Dobógó: 2. Rossi Moor - 1. Jakub Gurecky - 3. Lorenz Luciano
 
 Az első futam végeredménye


Stefano Favaro tanítványai így nyilatkoztak a verseny után:Varga Tibi az alábbit mondta:
„Első verseny P10. Sajnos a bal oldali koptatóm elhagytam és a ruhám teljesen kilyukadt. Holnap egy jobb folytatásban bízunk amire minden alapunk megvan, mivel a tempóm jó volt a versenyen! Nincs mese, jobb kvalifikáció kell.”
 Varga Tibor (Forty Racing)

Vincze Martin csapata, a Chrobák Motorsport Egyesület közleménye:
„Tegnapi verseny nem kimondottan úgy sikerült, ahogy szerette volna Martin. A rajtja nagyon jól sikerült, egy helyet előre is lépett az első fordulóban. Azonban utána a többiek kicsit határozottabak voltak az első két körön. Mire Martin észbe kapott, a lassabb bolyba ragadt és onnan nem tudott kikeveredni. A mai napon újult erővel, tanulva a tegnapi versenyből megpróbálja az első két körben is tartani a rajtnál elkapott ritmusát és maradni az élbollyal.”
 
 Vincze Martin (Chrobák MSE)
 

Az első verseny felvétele

VASÁRNAP

A vasárnapi versenyen szintén zseniálisan rajtoltak a magyarok: Rossi Moor rögtön második – majd hamar első – lett. Vincze Martin egy darabig még harmadik is volt, azonban a többiek sajnos hamar bedarálták – de ne feledjük el, hogy ő a mezőny legfiatalabb tagja. Farkas Kevin szintén brilliáns rajtot vett: öt helyet lépett előre már rögtön egy kör alatt. Varga Tibor nem tudott jól rajtolni egyedül, azonban ő fizikailag még sajnos nem volt száz százalékos. A szombati események jóformán megismétlődtek, annyi különbséggel, hogy nem egy öt-, hanem egy hétfős boly szakadt el. Illetve, hogy nem egy, hanem két magyar volt benne, ugyanis Farkas Kevin is ott ment velük.
 
 Farkas(28), Luciano(81), mögötte Beekmans, Moor(92), Kitzbichler(94), Hosciuc(6), Gurecky(59)

A boly együtt ment, de az elsőség általában Gurecky és Moor között váltakozott. Moto3-akat idéző küzdelemben végül azonban Rossi Moor állította meg cseh társa győzelmi sorozatát: fél tizedmásodperccel, de őt intette le elsőként a kockás zászló! Így ismét felcsendülhetett a magyar himnusz a Sachsenringen! A csapattárs, Farkas Kevin negyedik lett, kevéssel lemaradva a dobogóról. Varga Tibi a tizedik, Vincze Martin a 12. helyen futottak be, értékes pontokat és tapasztalatokat szerezve.
Az első két hétvége versenyeit nedves pályán rendezték, az Európát sújtó hőség miatt azonban száraz volt a német aszfaltcsík – amely a jelek szerint nagyon jót tett a Fairium NGRT tagjainak!
 
 A DOBOGÓ LEGFELSŐ FOKÁN!
 
 A második verseny végeredménye
 
Elképesztő siker! Íme a srácok nyilatkozatai:

Rossi Moor:


Farkas Kevin:


Varga Tibor:
Már úton vagyok hazafelé. A második versenyen ismét 10.- nek intett le a kockás zászló. Jobb eredményben bíztunk, de el kell fogadnunk, hogy fejlődnünk kell. Köszönöm a szurkolást mindenkinekés gratulálok a honfitarsaimnak. Szerdán indulunk Assenbe, ahol a hétvégén ismét új kihívások várnak ránk! Köszönöm a csapatnak a biztatást es a sok elvégzett munkát! Köszönöm a támogatást a szponzoraimnak!

Vincze Martin és csapata még nem adott ki közleményt a vasárnapi futamot követően.
 
 A második verseny felvétele
 
A 2021-es Northern Talent Cup állása három forduló után:
 
1. Jakub Gurecky CZE 140
2. Lorenz Luciano BEL 98
3. Rossi Moor HUN 68
4. Jonas Kocourek CZE 66
5. Kas Beekmans NED 61
6. Jacopo Hosciuc ROM 55
7. Lenoxx Phommara SWI 55
8. Niklas Kitzbichler AUT 52
9. Varga Tibor HUN 33
10. Farkas Kevin HUN 32
11. Vincze Martin HUN 29
12. Stepan Zuda CZE 26
13. Jordan Bartucca SWI 23
14. Noel Willemsen GER 19
15. Dustin Schneider GER 17
16. Damian Boessenkool NED 13
17. Valentino Herrlich GER 10
18. Rio Olofsen NED 9
19. Noa Cuypers BEL 9
20. Julius Cesar Rörig GER 8
21. Korbinian Brandl GER 7
22. Mateusz Molik POL 6
23. Kimi Gundermann SWI 2
24. Loris Veneman NED 2
25. Julius Coenen GER 0
 
A srácoknak nem lesz túl sok idejük pihenni, ugyanis ezen a hétvégén ismét rajthoz állnak Assenban, ismét a MotoGP betétfutamaként.

Fotó: Northern Talent Cup Media


Hozzászólások