MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Odendaal és Krummenacher is távozik jelenlegi csapatától

Mindkét Supersport VB-élmenő csapatot vált 2022-re, és mindkettőjüket egy napon jelentették be.
Palencsár Tibor 2021.12.03. 20:03:09
Olvasási idő: 3 perc
Két csapatközlemény is megdöbbenést okozott a motorsportot szeretők körében: a Supersport világbajnokság két élmenője, Steven Odendaal és Randy Krummenacher egyaránt távoznak jelenlegi csapataiktól.

Odendaal és az Evan Bros: jövőre külön utakon

A dél-afrikai Steven Odendaal tavaly debütált a Supersport VB-n az EAB Ten Kate Racinggel, idén csatlakozott az Fabio Evangelista csapatához, az Evan Bros WorldSSP Yamaha Teamhez - amelyhez három forduló után csatlakozott Sebestyén Peti is. A váltás sikeres volt: míg tavaly egyszer sem állt dobogóra, idén az első három futamot megnyerte, és a bajnoki cím egyik fő esélyese volt, ám alulmaradt a svájci Dominique Aegerterrel szemben. Mindkét fél péntek délután jelentette be a szakítást a facebookon:

Steven Odendaal: „Köszönet az Evan Bros Racing Teamnek ezt a felejthetetlen évet, amikor másodikok lettünka világbajnokságon! 2022-ben külön utakon fogunk járni, de mindenkinek a legjobbakat kívánom!"
A csapat közleménye: „5 győzelem, 11 dobogó, és a bajnoki ezüstérem! Ezek a fantasztikus eredmények nem adják vissza a lényegét  ennek az izgalmas szezonnak, amelyet együtt élvezhettünk! Köszönet a csodás pillanatokért, Steven! Az útjaink most elválnak, de a tisztelet örökre megmarad!"
 
 Krummenacher ismét csapatot vált, pedig úgy volt, hogy marad

A másik szakítás már nem zajlott ennyire békésen: a CM Racing a mai napon kiadott közleményében jelzi, hogy a csapat és a 2019-es Supersport világbajnok, a svájci Randy Krummenacher megszakítják az együttműködést. Ez különösen annak fényében meglepő, hogy egy hónappal ezelőtt pont azt jelentették be, hogy 2022-ben is együtt maradnak. (Krummenacher a szezon közepén váltott az EAB Racingről rájuk, mivel ő váltani akart, a csapatnál pedig pont versenyzőt kerestek a sérült Luca Bernardi helyére)

A CM Racing ezt írta a weboldalára: „A CM Racing sajnálattal közli, hogy Randy Krummenacher úgy döntött, hogy nem lesz a csapat része a 2022-es Supersport világbajnokságon. A CM Racing elnézést kér minden egyes partnerétől, és átszervezi a jövő évi felállást az elkövetkező hetekben."
Alessio Cavaliere csapatfőnök: „A CM Racing csapatfőnökeként tiszteletben tartom Krummenacher döntését, és a legjobbakat kívánjuk neki a karrierje folytatásához."

A svájci Speedweek megkereste Krummenachert, aki már korábban többször is kijelentette, hogy csak akkor ír alá egy csapathoz, ha jól megfizetik a tudásáért.
Ő így nyilatkozott: „Az egyezségünk csak a 2021-es szezonzáróig szólt. Nem bontottam fel semmilyen szerződést. Volt ajánlatom 2022-re, de abban más feltételek szerepeltek, mint idénre. Úgy éreztem, hogy ha nem tudok 100%-al beállni egy projekt mögé, az a teljesítményemre is hatással van, így inkább nem írtam alá nekik. De nem volt megegyezés, amit felbontsak. A döntésemnek nincs köze sem ahhoz, hogy a CM Racing Yamaháról Ducatira vált, sem egy másik ajánlathoz.”

Fotó: Evan Bros Racing Team, CM Racing
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast