F1

Olasz média: „A Ferrari mostantól Leclercet támogassa”

A vártnál jóval gyengébb szereplés miatt általános támadás indult az olasz sajtó részéről a Ferrari ellen. A szakírók elsősorban az elhibázott versenyzői stratégiát okolják az eredménytelenségért, és azt kérik, Vettel helyett a jóval motiváltabbnak és gyorsabbnak tűnő Leclercet támogassa a csapat.
Nincs könnyű helyzetben a Ferrari, miután a téli teszteken úgy tűnt, végre képes lehet a Mercedes 2014 óta tartó egyeduralmát megtörni a Formula-1-ben, ám a sikerek helyett az Ezüst Nyilak egyre nyomasztóbb fölényét kell a rajongóknak elviselniük. Kétségtelen tény, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas az eddigi öt futamból éppen ötször aratott kettős győzelmet, míg a Ferrari vezetése úgy próbál reagálni, hogy az esetek többségében a láthatóan gyorsabb Charles Leclercet csapatutasítással Sebastian Vettel mögé küldik. Az olasz lapok szerint a csapat kemény krízisben van, és úgy vélik, innen egyetlen út vezethet felfelé: a fiatal monacóit favorizálni a négyszeres világbajnok ellenében.

"A Ferrari egyre rosszabb és rosszabb" - panaszolja a Corriere dello Sport, a Gazetta dello Sport egyenesen úgy fogalmaz, hogy a maranellói istálló története egyik legnagyobb krízisét éli, míg a Tuttosport kimondja, itt az ideje a fiatal Charles Leclerc kezébe adni az irányítást.

„Sebastian Vettel kudarcot vallott, a Ferrarinak már csak egy esélye maradt, mindent feltenni Leclerc-re. Nagyon rossz azt látni, hogy a Mercedes még azt is megengedheti magának, hogy házon belül találjon ellenfelet Hamiltonnak” - írja a lap, amelynek állítására a Corriere della Sera még rátesz egy lapáttal, amikor közli, a négyszeres világbajnok identitászavarral küzd.

Az Auto Bild szerint a Ferrari eddig minden versenyen beleszólt a versenyzők viadalába, ráadásul majdnem mindig Leclerc kárára. Ugyanakkor a német lap hozzáteszi, Vettel a csapat érdekeit tartja szem előtt, Leclerc csak magára gondol. Mondjuk elég fura azt olvasni, hogy Bahreinben is hezitált a monacói, miközben ha nem lett volna technikai gondja, simán megnyerte volna a versenyt, miközben Vettel a nyomába sem ért.

Fotó: Scuderia Ferrari


Hozzászólások