MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Óriási magyar siker: Sebestyén Peti az 5. helyen végzett a Supersport-világbajnokság argentin futamán!

Hatalmas küzdelemben az 5. helyet szerezte meg vasárnap Sebestyén Peti, a világbajnokság egyetlen magyar résztvevője.
Palencsár Tibor 2021.10.17. 20:53:22

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta a futam első felében a 3. helyen is tudott motorozni, majd karrierje legjobb eredményét érte el a Supersport-világbajnokságon.

A vasárnapi nap is remekül alakult a magyar versenyző számára, reggel a warm upon a 6. helyen nyitott, a versenyen pedig az 5. pozíciót szerezte meg. Peti egész hétvégén kiegyensúlyozott volt, végig közel tudott lenni az élmezőnyhöz és jó tempot motorozott. A mostani hétvége remek alap lehet majd az év utolsó megmérettetésére.

„Nagyon örülök ennek az eredménynek, főleg azért, mert ezt nem a szerencsének köszönhetem, hanem egész hétvégén erősek voltunk végre. Kicsit sajnálom, hogy a futam második felében elment  a tapadás, az utolsó körökben már csak a célba érésért küzdöttem és nem a jobb eredményért, de összességében jó volt versenyképesnek lenni. Most egy hónap pihenő következik, ahol úgy gondolom lesz idő kielemeznie a csapatnak a problémákat és felkészülni Indonéziára. Én mindent meg fogok tenni, hogy még ennél is jobb helyezést érjek el a szezon utolsó futamain.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A Superbike világbajnokság záróhétvégéjét egy hónap múlva rendezik majd Indonéziában, ami az egész mezőny számára új pálya lesz majd.

Szöveg és fotó: PS56 Team

Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast