F1

„Örülök, hogy minden idők legjobb F1-esének a fia vagyok”

A Schumacher-névnek vannak előnyei és hátrányai, de a hétszeres világbajnok fia igyekszik inkább a pozitívumokra összpontosítani. Mick Schumacher azt is elárulta, hogy már gokartos kora óta hivatásos versenyzőnek készül.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Vegyes érzések kavaroghatnak Mick Schumacherben, hiszen, miközben egyészt büszke édesapja eredményeire, tudja, hogy nem könnyű dolog egy Formula-1-es legenda nyomdokaiba lépni. Az ifjú német versenyző tisztában van a feléje irányuló elvárásokkal, amelyek most, hogy bekerült a Ferrari pilótanevelő akadémiájába, csak még nagyobbak lesznek.
 
„Örülök, hogy minden idők legjobb F1-esének a fia vagyok. Csodálom őt mindazért, amit elért. A fiának lenni, ennek vannak jó és rossz oldalai is, néha nehéz helyzeteket teremt. Ugyanakkor az a rengeteg támogatás, amit az emberektől kapok szerte a világból, nem lehet rossz dolog. Roppant hálás vagyok ezért” – idézi a 19 éves versenyzőt az F1today.net szakoldal.
 
Mick egy érdekes esetet is megosztott hétszeres világbajnok édesapjáról. „A versenyzés, a gokartozás eléggé szokványos dolog a családomban, imádtam gokartozni járni az édesapámmal. Jó móka volt megosztani ezt az élményt vele, emlékszem, egyszer megkérdezte tőlem, hogy számomra ez egy hobbi vagy szeretnék professzionális versenyző lenni. Rögtön azt feleltem, hogy hivatásos versenyző szeretnék lenni, semmi mást nem akartam csinálni.”
 
Annak ellenére, hogy a média részéről már most nagy a nyomás rajta, a német nem szeretne idejekorán megérkezni a Formula-1-be. Schumacher ragaszkodik ahhoz, hogy a Formula-2-ben pallérozza saját képességeit mind az autóban, mind azon kívül a csapattal való közös munkában. „Mindenkinek meg kell találnia azt, ami a legjobb a számára. Szeretnék időt hagyni magamnak a fejlődéshez, ehhez most megtaláltuk a lehető legideálisabb környezetet.”
 
Fotó: Mick Schumacher Media


Hozzászólások