Moto3

Pawi leginkább a gyors kanyarokban akar fejlődni

A maláj versenyző számára a Moto3-as „debütálás” nem igazán sikeredett jól Katarban, vissza kell szoktatnia magát a kategóriához.
Khairul Idham Pawi mindössze a 26. helyen fejezte be a Moto3 szezonnyitó versenyét Katarban, míg csapattársa, John McPhee az utolsó kanyarig a győzelemért harcolt Albert Arenas ellen. Pawi elmondta, hogy még vissza kell szoknia a legalsóbb géposztály motorjaihoz a Moto2 után, de bízik benne, hogy ez sikerülni fog:

„Voltunk fent és lent is Katarban a tesztek és a verseny alatt, de erre számítottunk. Hosszú idő telt az eddigi utolsó versenyem óta, és mivel visszamentem a Moto3-ba, hozzá kellett szoknom a motorhoz és a Honda igényeihez is, de minden alkalommal tudtam fejlődni. Leginkább a gyors kanyarokban kell jobban mennem, mivel a Moto2-höz képest ezek a gépek sokkal másképp működnek ilyen körülmények között. A legnagyobb különbség, hogy sokkal könnyebbek. Ugyanakkor mindkét kategória nagyon szoros, sok versenyző elképesztően gyors, ezért tényleg nem lehet tudni pontosan, hogy ki küzdhet meg a világbajnoki címért” – idézi Pawit a Crash.net szakoldal.

A maláj versenyző emellett McPhee-vel való kapcsolatáról is beszélt nagyon röviden: „Nagyon jóba vagyok Johnnal, ő egy kiváló csapattárs. Tisztelem őt, sokat segített nekem a teszteken és a versenyhétvégén is. Tudom, hogy az ő segítségével képes vagyok fejlődni, és gyorsabban tudok majd menni.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások