MotoGP

Pedrosa még idén tesztel a KTM-mel

Bár a novemberi hivatalos teszteken nem vett részt a visszavonuló spanyol, december második felében felülhet az RC16-ra, miután a Honda engedélyt adott erre az osztrák gyártónak.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Dani Pedrosa még a Német Nagydíjon jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul a versenyzéstől, majd néhány hónappal később kiderült, hogy a pletykáknak megfelelően csatlakozik a KTM-hez tesztversenyzői státuszban. A spanyol sem a valenciai, sem a jerezi kollektív teszteken nem vehetett részt, hiszen a szerződése az év végéig a Hondához köti, a SpeedWeek.com azonban most arról számolt be, hogy december 18-án és 19-én Jerezben mégis motorra ülhet.

„Már karácsony előtt tesztelni fogunk Pedrosával, nem várjuk meg a februári sepangi alkalmat” – idézi az említett német szaklap Stefan Pierert, a KTM elnök-vezérigazgatóját. „Megállapodtunk, hogy novemberben nem tesztelhet, de most találtunk egy igazságos megoldást a Hondával. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből a tesztből. Rengeteg új alkatrészünk vár kipróbálásra, mert Mika súlyosan megsérült még júliusban, és azóta nem tudott tesztelni.”

Miután Pedrosa már nem számít aktív versenyzőnek, ezért nem vonatkozik rá a december 1-jén életbe lépett és egészen január 31-ig tartó teszttilalom, így lehetősége van akár több tesztet is teljesíteni Sepang előtt. A hírek szerint egyébként a spanyolhoz csatlakozik az említett sérülése miatt hónapokra kidőlő Mika Kallio is Jerezben.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások