MotoGP

Pedrosának csak egy másodpercre villant be, hogy ez az utolsó futama

Méghozzá az utolsó körben, de akkor is elhessegette a gondolatot, különben elmondása szerint azonnal bukott volna – a nehéz körülmények miatt nem tudta kihozni magából a maximumot, épp ezért nem is érzékenyült el annyira a leintést követően.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Dani Pedrosa karrierje utolsó futamát teljesítette a MotoGP-ben vasárnap, s bár a megszakítás előtt úgy tűnt, esetleg egy dobogó összejöhet neki, az újraindítást követően nem tudott előrébb jönni az ötödik helynél. A leintést követően így beszélt arról, hogyan élte meg a valenciai búcsút: „Amikor bejöttem, láttam, hogy a boksz tele van emberekkel, barátokkal és a családommal, szóval ez egy kellemes pillanat volt” – idézi a Repsoltól 13 szezon után búcsúzó spanyolt a MotorSportWeek.com weboldal.

„De ennél is érzelmesebb volt, amikor a futam előtt találkoztam néhány rajongóval, akik sok szerencsét kívántak nekem és látták az arcomon a szomorúságot, hogy többet ebben nem lesz részem. Utána viszont rendben voltam, mert nem tudtam azt megcsinálni, amit akartam a versenyen. A körülmények nagyon-nagyon nehezek voltak, könnyű lett volna elesni, kis túlzással a víz tetején úsztam, nem is érintkeztek a gumik az aszfalttal. Nem tudtam a legjobbamat nyújtani, mert ha jobban bedőlök, elestem volna. Szóval csak próbáltam nem bukni, és nem tudtam mindent beleadni az utolsó futamomon, mert nem voltak meg hozzá a megfelelő eszközök.”

„Ezért voltam talán nyugodt a végén, mert tudtam, hogy ennél sokkal jobbra vagyok képes. De persze apukám és anyukám nagyon elérzékenyült, mert ők tudják, mennyire szerettem mindig is a versenyzést, és rendkívül keményen dolgoztak azért, hogy idáig juthassak”
– fogalmazott Pedrosa, hozzátéve, hogy az utolsó körben eszébe jutott, hogy ez az utolsó futama, de csak egy másodpercre, mert elmondása szerint úgy érezte, ha tovább gondol erre, a következő kanyarban biztosan elesik. A visszavonuló spanyol azt is megerősítette, hogy a téli szünetet követő első sepangi teszten láthatjuk először a KTM tesztelőjeként.

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások