Egyéb autósport

Pereira behúzta a hungaroringi versenyt is

Ayhancan Güven megpróbálta megnehezíteni a luxemburgi dolgát, de nem volt sok lehetősége valódi támadásra.
Az F2-esek versenye után a Porsche Supercup mezőnye foglalta el a Hungaroringet. A pole-ból a bajnokságot vezető Dylan Pereira kezdhette meg a 15 körös futamot Ayhancan Güven elől indulva. A start viszonylag sima volt az első két pilóta számára, mögéjük viszont Larry ten Voorde jött fel. A nyugodt körözésnek a Dinamic Motorsport versenyzője, Philipp Sager vetett véget, ugyanis a célegyenesre gyorsítva megcsúszott a kerékvetőn, és a bokszutca falába vágta az autója hátulját.

A biztonsági autó mögött eltöltött néhány kör után folytatódhatott a verseny. Güven egyből megpróbálta átvenni a vezetést, de Pereira nagyon szépen lezárta előtte az íveket. Hátrébb a szezonnyitót megnyerő Jaxon Evans szánta rá magát az előzésre, ám ez nem sikerült túlságosan jól, ugyanis ő is bukott egy helyet, az általa eltalált Jaap van Lagen pedig feladni kényszerült a futamot. A versenybírók Evanst találták vétkesnek, így bokszutca-áthajtásos büntetésre ítélték.

Több változás már nem volt, így Pereira simán nyert Güven és ten Voorde előtt. Rajtuk kívül Marvin Klein, Jean-Baptise Simmenauer, Florian Latorre, Marius Nakken, Jordan Love, Max van Splunteren és Daan van Kujik fértek be a legjobb 10-be.

A futam végeredménye: Fotó: Porsche Supercup Twitter


Hozzászólások