Supersport 300

Perezé a rajtelsőség Olaszországban

A korábbi EJC-bajnok Hugo de Cancellis és a címvédő Ana Carrasco előtt zsebelte be a Supersport 300-asok pole-pozícióját Imolában.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Az idei szabályoknak megfelelően két csoportra bontva teljesítették a szabadedzéseket és az időmérőt is a Supersport 300-as világbajnokságon szereplő versenyzők. A kvalifikáció összesített eredményei alapján végül az azóta megszűnt European Junior Cupban 2016-ban bajnoki címet szerző Mika Perez hódította el a pole-t. A kawasakis mögött Hugo de Cancellis lett a második egy Yamahával, míg az első sort a címvédő Ana Carrasco teszi majd teljessé vasárnap. A bajnokságot dupla győzelemmel vezető Manuel Gonzalez nyolcadikként zárt.
 
Az első harminc automatikusan kvalifikálta magát a vasárnapi versenyre, a többiek az „Utolsó esély” névre hallgató reményfutamban próbálkozhattak. Ott egy ideig úgy tűnt, Francisco Gomez kényelmesen nyer, ám bukott, így végül őrült előzgetések után Borja Sanchez húzta be az első helyet a szombat délutáni viadalon. A Supersport 300-asok versenyek vasárnap 15:15-kor startol.

A Superpole végeredménye (az első harminc helyezett):

A reményfutam végeredménye:

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások