MotoGP

Petronas: „A versenyzőink készen állnak a szezonra”

A Petronas Racing csapatigazgatója szerint komoly kihívás lesz az idei év mindenki számára, de a csapat és a versenyzők is készen állnak a szezon kezdésére.
A MotoGP frissített naptára egyelőre 13 futamot tartalmaz, és öt alkalommal lesz egymás utáni hétvégéken is verseny. A Petronas SRT csapatigazgatója, Johan Stigefelt pedig úgy véli, emiatt az idei év teljesen más jellegű kihívásokat jelent, mint azt megszokták, de mind a 6 versenyzőjük (a három kategóriában) készen áll a szezon kezdésére, szavait a Crash.Net idézi:

„Úgy gondolom, ez a versenynaptár a maximum, amit ilyen rövid idő alatt meg tudunk csinálni. Nehéz lesz, de mindannyian egy csónakban evezünk, és a legjobbat fogjuk nyújtani. Természetesen ez új kihívás lesz. Az első verseny Jerezben, ahol nagyon meleg lesz, különösen nehéz feladat. A sűrű menetrend és a szünet nélküli hétvégék pedig nagyon megterhelők lesznek, de szerintem a versenyzők készen állnak. Mindannyian remek állapotban vannak, újra motorra akarnak ülni és visszatérni ahhoz, amit igazán szeretnek: a versenyzéshez. Már ismerjük a menetrendet, ezért mentálisan felkészültünk rá, így azt mondhatom, az összes versenyzőnk fit és készen állnak a futamokra.”

Stigefelt emellett azt is elmondta, hogy ők is mindent megtesznek az egészség megóvása érdekében, és saját szabályokat is bevezetnek a csapaton belül: „A Dorna már kiadott néhány utasítást, de mi a saját részünkről is alkalmazunk párat. Szabályozni fogjuk, hogyan mozgunk a garázsban, és hogyan dolgozunk együtt, valamint kötelező lesz az arcmaszk, a kézfertőtlenítő és a kesztyű használata is.”

„Nagyon fontos, hogy kövessük a szabályokat, mert nem véletlenül találták ki őket. Ugyanakkor kicsit rossz érzés, hogy nem lesz jelen a tömeg és a média, mert ők tartják életben számunkra a bajnokságot.”


A csapatigazgatót kérdezték még a Sepangi verseny megrendezéséről, és ugyan erről még pontos információt nem tudni, de nagyon reméli, hogy a malajziai futam lehet az utolsó az évben: „Ha a szezon Malajziában érne véget, az óriási megtiszteltetés lenne mindenki számára a csapatban. Nagyszerű lenne a hazai futamunkon zárni az évet. Természetesen, ha nem az utolsó lenne, de szerepelne a versenynaptárban, az is nagyszerű érzés lenne számunkra.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások