Petrucci a testalkata miatt nem lesz a KTM tesztversenyzője

Danilo Petrucci szerint a KTM-nek nem tud a segítségére lenni, sem a jelenben, sem pedig a jövőben, így ez a legfőbb oka annak, hogy nem vállal tesztversenyzői szerepet az osztrák gyártó MotoGP projektjében.
P1race.hu 2021-09-22 10:50:55
A Tech3 KTM olasz motoros év végén kényszerűségből felhagy MotoGP-s pályafutásával, hiszen az osztrák márka versenyzői 2022-ben Remy Gardner és Raul Fernandez lesz a francia csapatnál. Petrucci egyik királykategóriás csapathoz sem tudott már leszerződni és bár szóba hozták a Superbike világbajnokságon való szerepléssel is, azonban úgy tűnik, hogy inkább a KTM ajánlatát fogadja el és marad az osztrák gyártónál, mégis a korábbiaktól jelentősen eltérő szerepkörben. Felajánlották ugyanis neki a Dakaron való indulást, ugyanakkor azt, hogy legyen a KTM olaszországi márkanagykövete. Habár adná magát az is, hogy a KTM MotoGP projektjének tesztversenyzőjeként dolgozzon tovább, hiszen a KTM régebben tett arra utalást, hogy a lassan 39 éves Mika Kallio helyére egy fiatalabb pilótát szeretnénk Dani Pedrosa mellé, azonban Petrucci elmagyarázta, hogy ez miért nem valósulhat meg a részéről:
 

 
„Beszéltünk erről a KTM-mel, de nem lehet egy olyan tesztversenyzőjük, aki minden idők egyik legkisebbje, és egy, aki nagyobb, mint bárki más – név szerint Dani és én. Mind a ketten ugyanazt a motort használjuk, de teljesen más beállításokkal. Ez a legfőbb probléma, mellyel szembesültünk. Ezen gumiknak, melyek nagyon érzékenyek a terhelésre, egyszerűen túl nehéz vagyok a többi pilótához képes. Még Valentinonál is tíz-tizenkét kiloval nehezebb súlyosabb. Tegnap találkoztam ebédkor Martinnal, ő pedig nagyjából 25 kiloval könnyebb nálam.” Petrucci egyébként Rossi kapcsán nem lőtt nagyon mellé, tekintve, hogy mindketten 181cm magasak, azonban míg a hivatalos adatok szerint a „Doktor” mindössze 69kg, addig Petrucci kereken 80kg. Jorge Martin esetében azonban már kicsit túlzott az olasz, hiszen a ducatis spanyol 168 centije 62kg-mal jár együtt, ami 18-cal kevesebb, mint Petrucci, aki így folytatta:
 

 
„Ott, ahol milliméterekről és ezredmásodpercekről beszélünk, ez elég nagy dolog. Megpróbálunk minden tőlünk telhetőt, azonban én a limiten vagyok és nem tudok gyorsabb lenni. Így tehát ez nem túl nagy segítség a KTM-nek. Csupa olyan versenyzőjük van, akik könnyebbek nálam, szóval jobban járnak, ha maguknak tesztelnek.” – utalt ezzel arra az olasz versenyző, hogy például Oliveira is mindössze 64kg (170cm), Binder pedig 63 (170cm). Petrucci, akinek motorját ma a misanoi teszt második napján Remy Gardner próbálhatja majd ki végül hozzátette, hogy egyébként sincsenek olyan fejlesztéseik, melyeket ő tesztelne, amit pedig eddig kipróbáltak az nem igazán volt a segítségükre, így Gardner számára az a legkézenfekvőbb, ha maga gyűjti a kilométereket majd. A 30 éves olasz végül megjegyezte, hogy szeretné már kipróbálni rally motorját, azonban erre leghamarabb decemberben lesz lehetősége. Ez egyúttal azt jelenti, hogy Petrucci minden valószínűség szerint élni fog a KTM ajánlotta Dakaron való indulási lehetőséggel.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast