MotoGP

Petrucci: „Ez az idény mindenki számára meglepetéseket fog okozni!”

A Ducati versenyzője nagyon optimistán várja a 2020-as szezont, mely során az összetettbeli harmadik helyet tűzte ki céljául.
Annak ellenére, hogy 2019-ben Danilo Petrucci megszerezte első győzelmét a MotoGP-ben, nem volt túl jó szezonja, ráadásul a szerződésének meghosszabbítása után mintha hátradőlt volna, és még a Pramac Ducatival versenyző Jack Miller is nem egyszer jobb eredményeket ért el nála. Az olasz a tesztidőszak során sem remekelt, ám mégis optimistán várja a versenyidény kezdetét. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Elégedett voltam a katari teszttel. Szerintem nem sokan voltak rajtam kívül, akik a teljes versenytávot leszimulálták gumicsere nélkül. A motorunk a tavalyiból lett továbbfejlesztve, de az abroncsok nagyon máshogy viselkednek. Sokan dolgoztunk, hogy a motorozási stílusomat és a motor beállításait is a változásokhoz csiszoljuk.”

„Ez az idény mindenki számára meglepetéseket fog okozni! Még sose kellett ilyen intenzív programot teljesítenünk, de az év utolsó hónapjaiban annyi versenyt lesz, hogy kénytelenek leszünk még jobban felkészülni rájuk mind mentálisan, mind pedig fizikailag. Most kell sokat pihennünk, mert utána nem lesz erre lehetőség. Őszintén szólva alig várom, hogy egy ilyen durva szezont teljesítsek! 2019-ben megszereztem az első győzelmemet a MotoGP-ben, és az utolsó két futam előtt harcban voltam az összetett harmadik helyéért. Idén is az a célom, hogy ezért harcoljak.”

„Természetesen nem túl ideális folyamatosan otthon lenni, távol a barátoktól. Viszont azt be kell látni, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy az emberiség összefogjon és megoldja ezt a problémát. Ha otthon maradunk és követjük a kormányok utasításait, akkor segíthetünk egymásnak. Nehéz ez a helyzet, de ha kitartunk, akkor szépen lassan javulni fog. Én magam jelenleg igyekszem otthon óvatosan edzeni, figyelni az étkezéseimre, és a lelki állapotomra is figyelni. Emellett tavaly Valenciában gondok adódtak a vállammal és a lábammal is, így igyekszem ezeket kipihenni”
– mondta a karantén időszakról.

Amikor arról kérdezték, hogy tartja-e Andrea Doviziósóval a kapcsolat, Petrucci így felelt: „Szoktunk írni egymásnak. Ezekben a napokban nagyon hiányoznak a közös edzéseink, illetve a motokrosszos gyakorlásaim is. Motorozás nélkül nem igazán tudok csinálni semmit.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások