MotoGP

Petrucci: „Örülök, hogy vége ennek a két versenynek”

Gyári ducatis karrierje legrosszabb eredményét érte el spielbergi kilencedik helyével az olasz: elmondása szerint az időmérőn produkált bukása miatt került nehéz helyzetbe a futamra.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Nem épp a legjobb formában tért vissza a nyári szünetről Danilo Petrucci: a Mugellóban még futamot nyerő motoros Brnóban csak nyolcadik lett, míg a Red Bull Ringen ezt is sikerült alulmúlnia a kilencedik helyezésével, ami a legrosszabb eredménye a Ducati gyári alakulatának színeiben – ráadásul több mint 17 másodperccel elmaradt futamgyőztes csapattársától, Andrea Doviziosótól. Az olasz szerint már akkor részben megpecsételődött a sorsa, amikor a szombati Q2-ben bukott a 4-es kanyarban és utolsóként zárt:

„A negyedik szabadedzésen a harmadik-negyedik helyekért harcoltam, rendkívül meleg volt, és remekül tudtam használni a kemény első gumit. Viszont túl nagy volt az önbizalmam a motor elejével kapcsolatban, és kicsit nagyobb tempónál akartam befordítani a motort, így elestem” – magyarázta Petrucci, akit a Motorsport.com idéz. „A versenyen már nem voltam annyira magabiztos, hogy feltegyem a kemény elsőt, mert nem volt annyira meleg.”

„Az első kanyarban a mezőny közepén ragadtam, Pol Espargaro előttem fékezett, nem tudom, miért. Aztán a második körben Crutchlow elesett mögötte, s én is majdnem buktam. Ismét veszítettem három-négy pozíciót, a 14. helyen voltam. Nagyon sajnálom a csapatomat, mert rendkívül keményen dolgoznak, és ez a futam azért alakult rosszul, mert szombaton elkövettem egy hibát, s ha a mezőny közepéről indulsz, akkor incidensek közepébe kerülhetsz. Kétszer is a balhé közepén voltam, és rengeteg időt veszítettem.”


A ducatis hozzátette: képtelen volt a versenyen előreverekedni magát, így a táv nagy részét Miguel Oliveira mögött töltötte. „A probléma az volt, hogy küszködtem a motor megfékezésével, és képtelen voltam előzni. A verseny elején még jól éreztem magam, de így is lehetetlen volt, kétszer is majdnem eltaláltam Oliveirát. Jó esély lett volna hasonló pontokat szerezni, mint Maverick vagy Rins, de egész futamon küszködtem. Tavaly ötödik voltam, ami nem rossz, az idei verseny viszont roppant trükkös volt. Úgy vélem, jobban tudunk teljesíteni a következő futamokon, legalábbis jobban akarok teljesíteni. Örülök, hogy vége ennek a két versenynek.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások