MotoGP

„Petruccinak győztes csomagra volt szüksége, most megkapta”

A Ducati gyári motorosának menedzsere szerint most az olasz versenyzőn a sor, hogy bizonyítsa: képes futamot nyerni a MotoGP-ben – s ha ez sikerül, a fizetése is nőni fog.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Danilo Petrucci a Pramac Racing szatellit Ducatiján többször is felállhatott a dobogóra, s olykor a győzelemért is harcba tudott szállni, ám a hőn áhított elsőség egyelőre annak ellenére sem jött össze, hogy az utóbbi két évben már aktuális évi Desmosedicivel versenyzett. Idén viszont már a gyári alakulat színeiben indul az olasz, menedzsere, a korábban Carlos Checával és Marco Melandrival is dolgozó Alberto Vergani szerint viszont most mindenképp bizonyítania kell a motorosnak, hogy képes versenyt nyerni:

„Danilo még nem nyert nagydíjat, Jorge Lorenzo viszont 25 milliót keresett két év alatt, ennyi a különbség a két versenyző között” – nyilatkozta Vergani a Corsedimoto.com szakoldalnak. „Egy csapat, amely ennyit fizet, joggal várja el a sikereket. Casey Stoner is sokat keresett a Ducatinál, de ő nyert világbajnokságot is nekik. Danilo egy szatellit motoros fizetésével csatlakozott a Ducatihoz. Itt a nagyszerű lehetőség: ha nyersz, a pénz is jönni fog vele. Győztes csomagra volt szüksége, most megkapta.”

A menedzser arra is rámutatott, hogy Petruccin már csak azért is extra nyomás lesz, mert csak egyéves szerződése van a Ducatival: „Danilónak minden évben bizonyítania kellett, mire képes. Jól teljesített Scott Redding, majd Jack Miller ellen is. A 2018-as szezon egy pontján ugyanannyi ponttal rendelkezett, mint Lorenzo. Kicsit hiányzott belőle a kiegyensúlyozottság, de balszerencséje is volt. A Sachsenringen néhány ezreddel maradt le a pole-ról. Remélem, 2019-ben legalább egy futamot megnyer és még sok dobogót szerez. Ha egész évben közel tud maradni Andrea Doviziosóhoz, meghosszabbítják a szerződését.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások