MotoGP

Petruccit felbosszantotta Lorenzo „olcsóbb versenyzős” megjegyzése

A spanyol szerint a Ducati azért cserélte le olasz társára, mert kevesebb fizetést igényelt, a Pramac Racingtől jövőre fellépő versenyző szerint azonban májusban teljesen logikus döntés volt a leigazolása.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A tavasz vége, nyár eleje felé dőlt el, hogy Jorge Lorenzo a szezon végén, mindössze két év után távozik a Ducatitól, miután az első bő egy idényük során mindössze néhány dobogós helyezést szerzett a spanyol. A 2019-ben már a Repsol Hondánál szereplő motoros azóta már háromszor is nyert, s többször is elmondta, hogy a bolognaiaknak türelmesebbnek kellett volna lenniük. Nemrég a Gazzetta dello Sportnak úgy fogalmazott, hogy csak a kisebb fizetés miatt szerződtették a helyére Danilo Petruccit, mert tavaly vb-ezüstérmes társának, Andrea Doviziosónak akartak nagyobb juttatást adni:

„Emlékezniük kellett volna rá, hogy van egy háromszoros világbajnokuk, és igyekezniük kellett volna mindent megadni neki. Ehelyett arra koncentráltak, hogy emeljék Dovizioso fizetését, mivel nyert néhány futamot, mellé pedig leigazoltak egy olcsóbb motorost” – utalt a pramacosra Lorenzo az említett interjúban. Persze ezek a megjegyzések eljutottak Petruccihoz is, aki rámutatott: a döntés meghozatalának idejében ő szerepelt a legjobban a ducatisok közül, így logikusnak tűnt a szerződtetése.
„Amikor kiválasztottak engem, én voltam a legjobb ducatis az összetettben, Jorge pedig még nem nyert versenyt. Több dobogót szereztem, mint ő, a Ducati pedig logikus döntést hozott, hiszen azt mondták: ’Petrucci van elöl, és tizenötöd annyiba kerül, mint Lorenzo, szóval válasszuk őt’. Ki ne tette volna ezt?” – tette fel a kérdést az olasz, akit a Motorsport.com idéz. „Ez meg is történt, aztán következő vasárnap Jorge nyert Mugellóban. De azért így is jól járt, mert a Hondánál tízszer annyit fog keresni, mint én.”

„A másik dolog, ami zavar, hogy úgy beszél erről, mintha nem lenne fair, hogy elfoglaltam a helyét. Furcsának tűnik, hogy amint leigazolt a Hondához, azonnal erősen kezdett el menni, de Le Mans-ban még azt mondta, körülnéz, miközben nekem több dobogóm volt, több pontom is a bajnokságban, szóval nem tudom, ki tartotta volna meg őt. Ha ma kellene választania a Ducatinak, akkor alighanem megtartanák őt, mert most nagyon erősen szerepel. De úgy vélem, mindenki lecsapott arra a lehetőségre, ami adódott előtte. Szerintem ha maradni akart volna, megtehette volna. Lehet, hogy pénz kérdése volt a dolog, nem tudom, hogyan zajlottak a dolgok. De a legjobb időben álltam készen a feladatra.”


Petrucci szerint volt még egy ok, amiért a Ducati mellette tette le a voksát: „Úgy gondolom, azért is választottak engem, mert jó kapcsolatot ápolok Doviziosóval, és remek szezont futhatunk együtt jövőre. Nyilván én leszek a második számú versenyző, de nem szomorkodom emiatt, örülnék annak is, ha Dovizioso nyerné a címet, én pedig második lennék, de biztos vagyok benne, hogy jobban tudok majd teljesíteni, mint idén.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások