MotoGP

Pol Espargaro: „Én csak egy alkalmazott vagyok a Hondánál, azzal megyek, amivel ők mondják”

Pol Espargaro elégedetlen a Honda munkamoráljával, szerinte a sikertelenség oka, hogy mindenki külön utakon próbál fejlődni.
Marc Marquez visszatérése ellenére a Honda távol van attól, hogy kilábaljon a tavalyi gödörből. Pol Espargaro több bukással a háta mögött végül a 10. helyen ért célba, eggyel a csapattársa mögött, és finoman fogalmazva nagyon csalódott.

„Nincs jó gyorsulásunk, nem jó a kanyartempó, és a sebességünk sem jó. Nem tudok egyenletesen motorozni, ezért feszesen megyek. Próbálok minél több időt nyerni a féktávokon, aztán a fékek feladják, és szélesre sodródok. Mert más területeken pocsékak vagyunk, ez van.”

Kérdezték arról is, hogy tesztelni fogják-e a 2020-as motort, amivel Nakagami a 4. helyen futott be a versenyen.

„Elmondanám, de fogalmam sincs. Én csak egy alkalmazott vagyok a Hondánál, és azzal fogok menni, amire azt mondják, hogy menjek, és azzal a csomaggal fogok dolgozni, amivel ők akarják. De különbözőek voltak a versenyen, eltérő Hondák, ennyi. Mind különböző csomagokat használunk. Ő is használ egyet, én is, és a szatellit csapat megint egy másikat. Különböző dolgokat fogok kipróbálni a teszten, és meglátjuk, melyiket akarják, hogy én teszteljem, és összességében fejlődünk-e. Szerintem túlságosan egyéni utakon járunk, és nem, mint egy csoport, és ez a végén árt a csapatnak, ami nem jó.”
Espargaro frusztrációjának a legfőbb oka, hogy fogalma sincs mi siklott félre a biztató tesztek, és első két forduló után.

„Nem tudom, hogy én, a motor, a csomag, amit használok, a motorozási stílusom, vagy az elektronika a probléma oka. Különböző pilóták eltérő dolgokat használnak, és nehéz megérteni, hogy melyik működik, és melyik nem. Ha nekem gondjaim támadnak, tudni szeretném, miért van, és megoldhatjuk. De azt érzem, nem tudom, hogy mi történik, és ez bosszant. Frusztrált vagyok, mert nem tudom hol kell fejlődnöm, mert én vagyok az egyetlen, aki ezt a csomagot használja, szóval kihez tudnám mérni magam? Mit csinálok rosszul? Miért vagyok lassú? Ezért vagyok dühös, mert nem értem a dolgokat. Szerintem mindnyájan fejlődnénk, ha ugyanolyan motorokkal mennénk.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások