MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Pol Espargaro is kihagyja a Valenciai Nagydíjat!

A szombati harmadik szabadedzésen történt bukása miatt nem tud elindulni a szezonzárón.
Palencsár Tibor 2021.11.14. 10:27:37
Vasárnap délelőtt jelentették be, hogy Marc Marquez után a Repsol Honda csapat másik versenyzője, Pol Espargaro sem fog rajthoz állni a szezonzáró Valenciai Nagydíjon. Mint ismert, a spanyol versenyző a szombati harmadik szabadedzésen a célegyenesre előtti nyújtott balosban highside-olt egy hatalmasat:


A bukást követően az orvosi központba szállították, és már a délutáni negyedik szabadedzésen és időmérőn sem vett részt. Ma pedig bejelentették, amit sejthettünk: Pol Espargaro a vasárnap sem fog motorra ülni! 
Az orvosok nem adták meg a rajtengedélyt („declared unfit”), Pol és a Repsol Honda csapat a jövő heti jerezi tesztre fog koncentrálni.

Ez azt jelenti, hogy a Valenciai Nagydíjon egyetlen Repsol Honda sem lesz a rajtrácson! A spanyol nemzeti olajvállalat és az aranyszárnyas márka 1995 óta íródó közös történelme során még soha nem fordult ilyesmi elő! Utoljára az 1992-es Holland TT-n fordult elő, hogy egyetlen gyári Honda versenyző sem állt rajthoz: akkor a két ausztrál ász, Mick Doohan és Wayne Gardner voltak a Rothmans Honda emberei, és mindketten nagyot buktak az időmérő edzésen, ami miatt a futamot is ki kellett hagyniuk – Doohannek többet is. (Ez volt Doohan karrierjének legkomolyabb sérülése, egy ponton még az is felmerült, hogy amputálni kell a lábát, de erre szerencsére nem került sor.)

Fotó: MotoGP Media
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast