F1

Portimao hivatalosan is tárgyal F1-es futam(ok) rendezéséről

Lehetséges, hogy visszatér a négykerekű királykategória Portugáliába?
Már korábban is lehetett pletykákat hallani arról, hogy idén akár olyan versenyhelyszíneken is lehetnek Forma-1-es versenyek, melyek alapvetően be se kerültek a 2020-as versenynaptárba. A híresztelések főleg Hockenheimről, Mugellóról és Portimaóról szóltak, utóbbi pálya vezetősége pedig hivatalosan is elismerte, hogy tárgyalnak az F1 vezetőségével. Az alábbi nyilatkozatot a Crash.net szakoldal idézi:

„Elismerjük, hogy tárgyalunk a Formula-1-gyel arról, hogy az idei év folyamán mi is rendezzünk versenyt. Teljesen elkötelezettek vagyunk a verseny irányába, és mindent megteszünk, amit csak lehet. Úgy hisszük, hogy az országunk és a pályánk tökéletes lenne egy új F1-es versenyre. A vonalvezetés, a pálya mérete, az infrastruktúra stb. remek. Algarve ráadásul majdnem teljesen mentes a koronavírustól. Az időjárás és a hoteljeink is nagyon jók, így tökéletes versenyhétvégét tudnánk csinálni.”

Az F1 sportszakmai igazgatója, Ross Brawn egyelőre csak ennyit reagált: „Van néhány alternatív európai pálya, ahol egy vagy két versenyt is rendezhetünk, hogy még jobb legyen az idei szezon. Még semmit sem jelenthetünk ki, de komoly tárgyalásokat folytatunk.”  

Fotó: Formula-1 Media


Hozzászólások