Egyéb autósport

Pourchaire fölényesen nyerte az F3-as káoszfutamot

A francia pilóta megúszta a rajtnál történő baleseteket, valamint a Liam Lawson autójából kiömlő olajat is.
Az F3-asok főfutamával kezdődött meg a Magyar Nagydíj szombati programja. A pole-ból az esőben bravúrosan szereplő Alexander Smolyar indulhatott Logan Sargeant elől. Az orosz remekül kapta el a rajtot, viszont a túl optimista amerikai túl szűken vette az első kanyart, és kiütötte riválisát, valamint Frederik Vesti is bajba került, miután Calan Williams megforgott, és az autója kikerülhetetlenné vált a bajnoki tabella jelenlegi második helyezettjének. Az élen a baleset után Theo Pourchaire-Oscar Piastri-Sargeant volt a sorrend, viszont természetesen biztonsági autó mögött folytatódott a körözés.

A harmadik pozícióban autózó premás elkezdett panaszkodni arra, hogy az autója nem úgy működik, mint kellene, és ez látszott is, hiszen alig tudta a pályán tartani, míg Liam Lawson motorja kigyulladt, emiatt pedig újra jött a safety car, majd pedig piros zászlóval meg kellett szakítani a versenyt. Az újraindítás végül simán ment, leszámítva Enzo Fittipaldit, Jack Hughest és Oliver Caldwellt ugyanis mindhárman büntetést kaptak, (előbbi a bokszutcában szabálytalankodott, amikor levágott egy vonalat, a középső több szabálytalanságot is elkövetett a biztonsági autó mögött, míg utóbbi túl gyorsan hajtott a bokszban).

Ezután viszonylag nyugodt körök következtek, egyedül Richard Verschoor volt az, aki Sebastian Fernandez előzésével előrébb tudott jönni, illetve a hibás autóval Max Fewtrell bukott néhány pozíciót. Pourchaire tehát a múlt heti sprintfutamos győzelme után ezúttal a főfutamot húzta be Piastri és Sargeant előtt. Mögöttük az utolsó pillanatokban előző Bent Viscaal, Verschoor, Fernandez, Alex Peroni, Dennis Hauger, Clement Novalak és David Beckmann fért be a top10-be.

Frissítés: Sargeant öt másodperces büntetés kapott, és így a hatodik helyre esett hátra.

Az 1. futam végeredménye: Fotó: Formula 3 Twitter


Hozzászólások