WTCR

Priaulx először nyert, Michelisz 12. helyével is maradt az élen

A startnál átlépte a Makaó-specialista Huffot, s meg sem állt első WTCR-győzelméig a korábbi háromszoros világbajnok. A bajnokság élmezőnye minden eddiginél szorosabb: 11 ponton belül az éllovas trió – de továbbra is Norbi vezet a sepangi finálét megelőzően.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Makaó koronázott királya, Rob Huff indulhatott a pole-pozícióból a WTCR harmadik futamán, a start után azonban Andy Priaulx tört az élre, megelőzve honfitársát és Jean-Karl Vernay-t. A három bajnokesélyes közül Yvan Muller kezdett a legjobban, de még ő is veszített egy pozíciót, így a hetedik helyen haladt, míg Esteban Guerrieri a 12., Michelisz Norbert a 14. helyen teljesítette az első kört – viszont ők ketten hamar megjavítottak ezen két-két helyet, többek között Gabriele Tarquini hátraesésének köszönhetően.
 
Huff folyamatosan nyomás alatt tartotta az élen Priaulx-t, de hátrafelé is figyelnie kellett, mivel Vernay és Johan Kristoffersson is ott loholt a nyomában. Eggyel hátrébb Nicky Catsburg kényszerült kemény védekezésre Mullerrel szemben, míg Michelisz Guerrierit és Tom Coronelt űzte. Előzni persze szinte képtelenség volt a gyors, de szűk utcai pályán: egyedül az első szektor kínált volna lehetőséget, de ott sem tudott senki jelentős tempóelőnyre szert tenni.
 
Az élen már nem is változott a sorrend: Priaulx először győzött a WTCR-ben – a Lynk & Co tehát mindhárom futamot behúzta ezen a hétvégén –, így Huffnak továbbra is várnia kell tizedik makaói sikerére. Vernay tette teljessé a dobogót Kristoffersson előtt, a senki földjén autózó Thed Björk viszont hátrament Muller mögé, így Catsburg lett az ötödik, a francia pedig a hatodik. Guerrieri és Michelisz maradt a 10. és 12. helyeken, ez pedig azt jelenti, hogy Norbi továbbra is vezeti a vk-tabellát: előnye 9 pont az argentinnal és 11 egység Mullerrel szemben, de Björk is csak 28 pontra van a BRC Hyundai versenyzőjétől (matematikailag is már csak ők négyen lehetnek bajnokok).
 
Ami pedig a mezőny másik magyarját illeti: Tassi Attila a 16. helyen futott be, ezzel pedig épp csak lemaradt a pontszerzésről a KCMG Honda pilótája. A bajnokság mindent eldöntő utolsó fordulóját december közepén rendezik Sepangban.
 
A 3. futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások