MotoGP

Puig: Lorenzo gondja nem a technika, hanem a bátorság

A Repsol Honda csapatfőnöke szerint az ötszörös világbajnok szenvedését jelenlegi csapatában nem a motor, sokkal inkább a bátorság sérülések miatti hiánya jelenti.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Borzalmasan alakul eddig Jorge Lorenzo hondás kalandja: eddig egyetlen top 10-es eredményt sem tudott felmutatni, s ha ez nem lenne elég, még folyamatosan sérülésekkel is küzd. A Repsol csapatmenedzsere, Alberto Puig ez utóbbiaktól való félelme is közrejátszik abban, hogy az ötszörös világbajnok egyelőre szenved azzal a motorral, amellyel Marc Marquez a hatodik MotoGP-s vb-címe felé robog.

„Jorge számára olyan ez, mintha elölről kellene kezdenie mindent, de akarnia kell ezt, éhesnek és motiváltnak kell lennie” – mondta el Puig a MotoGP.com hivatalos podcastjében. „Készen kell állnia kockázatot vállalni és elfogadni, hogy ebben a sportban meg lehet sérülni. Olyan ez, mint amikor bemész egy bokszringbe. Nem hiszem, hogy Lorenzo problémáját a technika jelenti, sokkal inkább a bátorság és a hajlandóság. Szeretnénk azt látni, hogy ugyanolyan gyors tud lenni, mint a Yamahánál volt, az egy álom lenne.”

Lorenzo küszködése kapcsán a néhány hete felmerültek olyan pletykák, hogy a spanyol nem tölti ki 2020 végéig érvényes szerződését a Hondánál, s inkább visszatér a Ducatihoz a Pramac Racingnél, a spanyol azonban végül kijelentette, hogy marad. De vajon mit reagál a Honda, ha mégis távozik a versenyzőjük? „Ha úgy dönt, hogy felbontja a szerződést a második évre, amit nem akarunk, akkor a Honda pillanatnyilag nem áll készen a pótlására. Nem gondolkodtunk a helyettesítésén. De ha ez lesz a helyzet, reagálni fogunk és körbenézünk a lehetőségek után, még ha ez nem is lenne kellemes” – fogalmazott Puig.

Lorenzo szerződésbontásának esetére elérhető lenne Johann Zarco, aki szakít a KTM-mel az idény végén, de Puig rámutatott, hogy a francia egyszer már kikosarazta őket, amely után a motoros ki is rúgta addigi menedzserét Laurent Fellont. „Felajánlottuk a motorunkat Zarcónak 2019-re, de ő ezt visszautasította. Mindezek után odajött, elnézést kért, majd kirúgta a menedzserét amiatt, hogy nem értesített engem semmiről. Ilyen szempontból úriember volt, és minden tiszta közöttünk. De nem gondolkodunk rajta, mert Lorenzo a mi versenyzőnk.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások