MotoGP

Puig Marquezről: “Hetek vagy hónapok…de csak remélhetjük”

Változatlanul elég nagy a bizonytalanság Marc Marquez állapota és visszatérésének körülbelüli meghatározása kapcsán, amelynek újabb táptalajt adott a Repsol Honda csapatfőnökének nyilatkozata.
Alberto Puig az olasz gpone.com oldalnak mondta el, hogy továbbra sem tudják pontosan mikor térhet vissza Marquez. “Nem tudok mit mondani arról, amivel nem vagyok tisztában, hiszen orvos sem vagyok és kristálygömböm sincs. Amit eddig mondtunk, az annak alapján történt, amit az orvosokkal együtt meghatároztunk, szóval bízom benne minden rendben lesz. Egyértelmű, hogy lassabban haladnak a dolgok, mint azt előre gondoltuk, vagy szerettük volna, azonban ez most a helyzet.” – mondta Puig Marquez felépülése kapcsán. “Nem mindig alakulnak úgy a dolgok és a sérülések ahogy az ember gondolja.” Ennél fogva a Repsol Honda csapatfőnöke továbbra sem tud dátumot meghatározni annak kapcsán, hogy Marc Marquez mikor térhet vissza. “Sokáig reméltük, hogy Marc még a szezon közben visszatérhet, azonban végül láttuk, hogy ez lehetetlen.”  
“Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő hetekben, vagy hónapokban be tudjuk jelenteni, hogy a versenyzőnk mikor fog teljesen egészségesen visszatérni, azonban ezt most még csak remélhetjük.” – nyilatkozta Alberto Puig. Nem túl biztató tehát a helyzet, legalábbis első hallásra, hiszen ráadásul nem a média keltette és generálta "drámáról" van szó, hanem olyan információral, amit maga a Honda gyári csapatának vezetőja osztott meg, pontosabban nem tudott megosztani a sajtóval. Most azt mondanánk, hogy kissé aggasztó Marquez helyzete, hiszen egyre többen gondolnak arra, hogy a korábbi hírek szerint ténylegesen kénytelen lesz kiahagyni a 2021-es szezont is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nyolcszoros világbajnok karját valóban meg kell-e műteni harmadszor is, hiszen erről mostanság szintén nem hallani biztosat, illetve amennyiben erre ténylegesen szükség van, akkor bizonyára célszerű lenne minél hamarabb túlesni a beavatkozáson.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások