MotoGP

Quartararo: „Bebizonyítottam, hogy készen álltam a MotoGP-re”

Elégedett 2019-es teljesítményével a Petronas Yamaha újonca, aki tudta, hogy a valenciai versenyen nem lesz esélye Marquez ellen, s egyelőre azt sem érzi reálisnak, hogy jövőre felvegye vele a harcot a vb-címért.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Fabio Quartararo a pole-ból indulva néhány körön keresztül vezette a Valenciai Nagydíjat, Marc Marquez azonban hamar megelőzte őt, így a Petronas Yamaha motorosának ismét be kellett érnie a második helyezéssel. Idén viszont ez már a hetedik dobogója volt, összetettben az ötödik pozíciót kaparintotta meg, így egyáltalán nem lehet elégedetlen az újonc, aki örül annak, hogy rácáfolt azokra, akik tavalyi szerződtetésekor még kételkedtek benne:

„2018-ban sokan azt mondták nekem, hogy nem érdemlek ülést a MotoGP-ben, nem állok még készen rá, túl korai” – idézi Quartararót a Crash.net szakportál. „Idén szerintem a hét dobogóval és a hat pole-pozícióval bebizonyítottam, hogy készen álltam. Rendkívül boldogok vagyunk, hiszen megnyertük a privát értékelést a csapatok és a versenyzők között is, szóval elégedett vagyok ezzel az évvel, és szerintem az egész csapat büszke lehet arra, amit elértünk. Persze ha lett volna egy győzelmem, még jobb lett volna.”

A 20 éves versenyző elmondta: nem is számított rá, hogy fel tudja venni a versenyt Marquezzel. „Tudtuk, hogy Marc tempója sokkal jobb a miénknél. A dobogó járt a fejemben, a győzelemre nem is gondoltam. Tökéletesen rajtoltunk, a 2-es kanyarban pedig kicsit összeértünk Jackkel, de nagyon élveztem az utolsó tíz kört, nagyon húztam a gázt, hiszen érkezett rám, és nem volt egyszerű fenntartani a koncentrációt, hogy a lehető legjobban zárhassuk az idényt.”

Idei teljesítménye után sokan Quartararót már vb-esélyesnek tartják 2020-ra, a fiatal francia azonban igyekszik hűteni a kedélyeket: „Először is nyugodtnak kell maradnunk, hiszen Marc már a nyolcadik szezonjának fog nekivágni a MotoGP-ben, míg nekünk a második lesz csak, szóval szerintem még nem állunk készen rá, hogy minden versenyen felvegyük vele a harcot. Persze vannak helyek, mint Misano vagy Buriram, ahol igen, de a fő célt még nem tűztük ki a következő évre. Azt mondtam magamnak, jó lenne gyakran a dobogóért csatázni, s akkor tudjuk, hogy nagyszerű végeredmény sülhet ki a bajnokságban is.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások