MotoGP

Quartararo: „Nem éreztem a jobb karom”

Közvetlenül a futamot követően már voltak találgatások annak kapcsán, hogy mi okozhatta a Yamaha francia motorosának visszaesését, azonban később ő maga mondta el, hogy alkarfájdalmai miatt lassult látványosan.
„Az arm pump probléma nyilvánvaló volt ma. Nagyjából 10 körig képes voltam egy másodperc körül tartani Jacket, de aztán hirtelen nem éreztem a jobb karom. Kiváló helyzetben voltunk itt a győzelmet illetően. A legnagyobb erősségünkre a használt abroncsokon való tempóra ezúttal nem volt szükség, mivel nem maradt erő a kezemben. Nem siettetem a dolgok és át fogom gondolni a helyzetet, hogy a lehető legjobb döntést hozzam annak kapcsán, hogy ezt mihamarabb megoldjuk. A hazai versenyem következik ahol szeretnék fitt lenni, ez igazán fontos számomra. Tudom, hogy a motor jól működik és én is jól tudok teljesíteni. Szeretném ezt a problémát mihamarabb megoldani, azonban a lehető legjobb módon.” – mondta a francia motoros a futamot követően.
A történtek érdekessége, hogy 2019. júniusában Quartararot már egyszer megműtötték annak érdekében, hogy az alkarfájdalom ne jelentkezzen nála, azonban úgy tűnik, hogy szükség lehet még egy beavatkozásra. A most futamgyőzelmet szerző Jack Millert például pont közvetlenül a második katari futamot követően operálták hasonló indíttatásból, az ausztrál pedig bár saját bevallása szerint nem 100%-osan, de ugyebár gond nélkül ott tudott lenni két héttel később Portimaoban. Igaz ugyan, hogy Miller végül bukott (későbbi nyilatkozata szerint saját hibájából) az egyébként igen fizikális aszfaltcsíkon, azonban, ha a portugáliai „hullámvasútat” kibírta egy másfél hetes műtéttel a háta mögött, akkor nem kizárt, hogy Quartararonak is újra be kellene vállalnia a dolgot a Francia nagydíjat megelőzően. Az ilyen betlik egyértelműen nem férnek bele, főleg úgy, hogy a 22 éves motoros egy biztosnak tűnő győzelmet bukott el.
 
Ha pedig már a balul sikerült futamokról beszélünk, akkor röviden említsük meg Quartararo csapattársát, Maverick Vinalest, aki ma sem élete versenyét futotta: A spanyol pilóta hetedik lett és a Yamaha lassú kanyarokban nyújtott teljesítményére panaszkodott, melyeket megelőzően elmondása szerint hamar kellett fékeznie, ami időveszteséget okozott számára.

Fotó: Yamaha-Racing


Hozzászólások