MotoGP

Quartararo nem változtat a hozzáállásán

A francia úgy érzi, hogy csak kizökkentené magát ezzel.
Hiába nyert két futamot idén Fabio Quartararo, még mindig nem igazán mer a bajnoki címre gondolni. Szavait a Motorsport.com és a Crash.net idézi: „Őszintén szólva nem gondolok még a bajnokságra. Ez csak a harmadik futam lesz, én pedig versenyről versenyre gondolkodom csak. Sosem kerültem még korábban ilyen jó helyzetbe ezen a szinten, így nem gondolom, hogy helyes lenne a bajnoki cím megszerzésén agyalnom. Ezáltal nem helyezek magamra felesleges nyomást, és úgy tudok dolgozni, mint Jerezben. Úgy érzem, hogy képes lehetek dobogókért és győzelmekért harcolni idén, de nem szabad elbíznom magam.”

A Petronas Yamaha motorosa szerint nem igazán számít, hogy Marc Marquez lesérült az első jerezi versenyen: „A szezonnyitó versenyek hibátlanul sikerültek, de akár én is lesérülhetek itt vagy Spielbergben. Számomra ugyanolyan a bajnokság, mintha Marc itt lenne, hiszen nem változtatok a hozzáállásomon.”

Maverick Vinales hasonló véleményen van: „Marc nagyon erős, így elég érdekessé vált a bajnokság nélküle, hiszen mindenkit szeretnénk legyőzni a pályán. Jerezben viszont mindenki a nulláról indult, és ezúttal neki volt balszerencsére. Ez az év egyszerűen ilyen lesz, mi viszont nem változtathatunk a mentalitásunkon azért, mert nincs itt.”

Pol Espargaro úgy gondolja, hogy hiába a versenyről versenyre gondolkodás, Quartararo az egyértelmű favorit: „Szerintem kiemelten jó helyzetben van, mert Vinales ugyanolyan motoron ül, mint ő, a harmadik Dovizioso pedig szenvedett Jerezben.  Jelen pillanatban csak ő ronthat, hiszen ha hibátlanul megy, akkor legrosszabb esetben is nagyjából képes lesz Maverick szintjét hozni. Teljesen ugyanolyan motort kapnak, és szerintem elég jó, hogy ismered a márkatársad versenygépét. Rajtam például nincs nyomás, mert fiatal a csapattársam, és neki rengeteg ideje van még készülni azokra az évekre, melyekben világbajnoki címért harcolhat. Kétlem, hogy ő érezne bármilyen nyomást ezzel kapcsolatban.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások