MotoGP

Quartararo további büntetést kapott, így végül hatodik lett

A gyári Yamaha francia motorosa újabb három másodperces büntetést kapott, melynek nyomán hatodikként zárta a catalunyai nagydíjat.
Fabio Quartararo a verseny során egy alkalommal pályalevágásért már kapott egyszer három szekundumot, ami a dobogójába került, most azonban újabb három másodpercet pakoltak rá a versenyidejére, melynek következében a hatodik pozícióig került hátrasorolásra. Ennek oka természtesen a nyitott bőrruhája, valamint egyúttal az volt, hogy az előírt mellkasi protektor nem volt a helyén, melyet a futam végén hajított el a francia. Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mi lehetett a probléma a yamahás bőrruhájával, hiszen a futamot követő nyilatkozatában is csak annyit mondott az eset kapcsán, hogy egyelőre nem tudja megmagyarázni pontosan mi is történt, vizsgálják ők maguk is az esetet.
Ez egy alighanem finoman szólva is erősen diplomatikusnak nevezhető nyilatkozat a világbajnoki éllovastól, aki talán még így is örülhet, hogy mindössze további három másodpercet kapott és nem intették ki a futam közben fekete zászlóval, vagy esetleg kapott szigorúbb büntetést. Elképzelni is félelmetes, ha bármilyen balszerencséből fakadón Quartararo bukott volna, akkor milyen következményekkel járt volna az eset úgy, hogy teljesen nyitva volt a bőrruhája a yamahásnak. Azt az információt továbbra is nagy érdeklődéssel várjuk, hogy mi okozhatta az esetet, mindenesetre amennyiben a bőrruha volt a ludas, akkor ez sajnos ezen a szinten nem túl pozitív reklám az Aplinestars számára.
Quartararo előnye az összetettben így 14 pontra apadt ducatis honfitársa, Johann Zarco előtt.

Fotó: Yamaha-Racing, MotoGP Media


Hozzászólások