MotoGP

Quartararo úgy érzi, hogy akár már idén lehet esélye a bajnoki címre

A francia versenyző emellett beszélt egy kicsit az erőviszonyokról, valamint a Yamahán belüli versenyzői felállásokról is.
Szerkesztőt keres a P1race.hu! Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád, akkor ne habozz, hanem jelentkezz! Részletek ide kattintva.

Remekül sikerült 2019-ben Fabio Quartararo királykategóriás debütálása, hiszen a francia versenyző hét dobogós helyezést, valamint hat pole-pozíciót is begyűjtött a Petronas Yamahával. Az már hivatalos, hogy jövőre a gyári Yamaha színeiben láthatjuk őt Maverick Vinales oldalán, viszont ő már idén is harcolna a világbajnoki címért. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:  

„Miért ne lehetne már idén is esélyem a címre? Gyári motorral megyek, a csapatom remek, így csak nekem kell odafigyelnem. Talán nem készültem még fel a világbajnoki címért való csatára, de beleadok mindent. Azért vagyok itt, hogy jól teljesítsek, és remélem ez mind a futamokon, mind a bajnokság szintjén összejön. Nem úgy tekintek erre az évre, mint egy átmenetre. Jelenleg csak 2020-ra koncentrálok, és készen akarok állni a rajtra.”

„A motor még sosem volt olyan jó, mint Katarban, pedig nem is használtunk új blokkot. Szerintem egy teljesen újjal ott lehetek az élmezőnyben. Katarban rendkívül jó volt a versenytempóm (a teszt során- a szerk.) és a dobogóért harcolhattam volna. Van pár hely, ahol meglehet az első győzelmem. Katar, Jerez, Le Mans, Barcelona, Assen… most viszont már a naptáron fog múlni. Számomra csak az számít, hogy elég futamot teljesítsünk ahhoz, hogy a bajnokság érvényes legyen. Ha zsinórban 15 hétvége lesz, nekem még az is belefér.”

Amikor arról kérdezték, hogy a halasztások miatt kialakult várakozási időszak kinek kedvezhet, Quartararo így felelt: „Marc nem volt 100%-osan rendben, de Katarban szinte biztosan ott lett volna az elejében. A Honda szenvedett a tesztek során, így nekik talán kedvezni fog az, hogy a start így elhúzódik. Remélem, hogy a csapatom és a Yamaha is tud fejlődni ebben az időszakban, és még egy kis időt találunk, mire elkezdjük az idényt.”

A francia ezek mellett a Petronas Yamaha 2021-es felállásáról is vélekedett: „Számomra egy álom vált valóra, hogy Rossival egy mezőnyben lehetek, és még a telemetriáját is láthatom. Remélem, hogy maradni fog. Szerintem Morbidellinek is maradnia kellene a Yamahánál, mert remek munkát végzett tavaly és a tesztek során is. Az már a csapaton múlik, hogy inkább fiatal versenyzőt szerződtetnek mellé, vagy egy olyan tapasztalt motorost, mint Valentino Rossi. Jorgéval is jó a kapcsolatom, és rengeteget viccelődünk. Remélem, hogy nem csak Barcelonában indul majd szabadkártyával, az viszont meglepne, hogy újra teljes szezonban versenyezne valahol.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások