MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Quartararonak már két ajánlata is van 2023-ra – Menedzsere szerint versenyzőjén múlik a siker, nem a motoron

A francia versenyző menedzsere elárulta, hogy pártfogoltjának két komoly kérője is van 2023-ra, így ennek nyomán bármi lehetséges a jövőt illetően.
Forgó Ariel János 2021.10.16. 11:54:13
Fabio Quartararo menedzsere, Eric Mahé már most a jövőn és egyben azon dolgozik, hogy versenyzője a későbbiekben is a lehető legjobb helyen és egyben feltételek mellett versenyezhessen. A világbajnoki éllovas szerződése 2022 végén jár le a Yamahával, hacsak persze időközben nem egyeznek meg egy esetleges hosszabbításról, azonban a jelek szerint talán nem lesz egyszerű dolga a hangvillásoknak megtartani a franciát, akiknek Mahé elmondása szerint már két komoly kérője is akad.  „Fabio ott fogja folytatni, ahol a legjobb számára, jelenleg pedig ilyen szempontból minden nyitott.” – mondta a menedzser a francia autohebdo.com nevű portál által készített interjúban. „Most még semmi sem biztos 2023-at illetően. Természetesen Fabio boldog azzal, ahogyan teljesít, azonban ha megnézzük a részleteket, akkor ez inkább rajta múlik, mintsem a motoron. A trend az, hogy egy vagy másfél évvel előtte aláírják a szerződéseket, azonban mi nem sietünk, megnézzük mi fog történni. Két és fél csapattal állunk kapcsolatban: Kettő ténylegesen érdeklődik, a harmadik viszont nem tűnik komolynak. Józanul és higgadtan szeretnénk mindent értékelni. Fabio fiatal és ővé a jövő.” – mondta Eric Mahé, aki hozzátette, hogy 2022-re vonatkozóan Marquezt, Bagnaiat, Martint és természetesen Quartararot látja világbajnoki esélyesnek.
 
„Érdekes lesz azonban a Fernandez-Gardner duó is: Raul természetes tehetsége és Gardner agresszivitása.” Quartararo menedzsere az interjú során Marc Marquez állapotára, valamint idei teljesítményére is kitért. „Számomra Marquez tökéletes idén. Nyert két versenyt úgy, hogy fizikálisan gyenge, azt pedig még nem tudjuk, hogy ez így is marad-e vagy sem. A pszichológiai tényező azonban már más kérdés. Vannak olyanok, mint például Kevin Schwantz, akik úgy hiszik, hogy ez örökre megbélyegzi majd őt. Igen, azonban maximum csak testileg, fejben nem. Idén eddig 20 alkalommal esett el és mindig visszaült a motorra. Figyelembe véve az asseni hatalmas bukását, ha mentálisan félne, akkor már hazament volna. Nem az az ijedős fajta versenyző sokkal inkább az, aki még nem gyógyult meg teljesen. Mindeközben mások látható teljesítményjavulást mutatnak. Én személy szerint nem hiszem, hogy ismét úgy fog dominálni, mint korábban, viszont képes lesz visszatérni arra a szintre, melynek köszönhetően harcban tud lenni a világbajnoki címért. Mindez persze akkor, ha olyan versenycsomag is lesz alatta.”

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast