Rabat visszatér - személyi cserék Portimaóban

Helyettesítők és szabadkártyások a hétvégi WSBK fordulón.
Palencsár Tibor 2021-09-30 00:20:01
A korábbi Moto2-es világbajnok Tito Rabat újra motorra ül a Superbike Világbajnokságon. A spanyol versenyző és korábbi csapata, a Barni Racing közös megegyezéssel felbontották az év végéig szóló szerződésüket, a spanyol motorosnak így új lehetőségek után kellett néznie. A keresés nem tartott sokáig: a hétvégén a Pucetti Racing Kawasakiján fog ülni, ahol a sérült Lucas Mahiast fogja helyettesíteni. A francia versenyző még az asseni első versenyen bukott nagyot, aminek következtében eltört a bal kezében a sajkacsont. Ezt megműtötték, és a Most-i fordulót is kihagyta, ám Navarrában már visszatért. Ám a karja azóta sem jött rendbe teljesen, így Jerezben úgy döntöttek, hogy még egyszer megműtik, emiatt viszont az év hátralevő versenyein Mahias már nem tud részt venni. A csapatnak így helyettest kellett keresni, aki a mostani hétvégén Tito Rabat lesz.
A spanyol motoros így nyilatkozott: „Nagyon örülök ennek a lehetőségnek. Jól ismerem a Portimao-i pályát, mivel a MotoGP-ben már versenyeztem itt, és utcai motorral is edzettem már. Remélem jó hétvégém lesz, jó eredményeket szerzek és megmutathatom a képességeimet. Köszönöm Maunel Puccettinek és az egész csapatnak ezt a lehetőséget, amellyel, remélem, élni tudok.”

A Superbike mezőnyben lesz egy szabadkártyás versenyző is: az olasz Gabriele Ruiu, aki a szintén olasz B-Max Racing Team színeiben fog versenyezni egy BMW M 1000 RR nyergében. Ők idén a CIV Olasz Superbike Bajnokságban versenyeznek, ahol egy fordulóval a vége előtt a kilencedik helyen állnak.

SUPERSPORT

A 600-asoknál is lesz változás: a GMT94 Yamahánál egy újabb versenyző ugrik be, ezúttal a sérült Andy Verdoiát helyettesíteni. Ő pedig nem más, mint a Moto2-es világbajnokságról frissen kirúgott olasz motoros, Yari Montella. Az olasz versenyző tavaly fölényesen megnyerte a CEV Moto2 Európa-bajnokságot, de idén a világbajnokságon csak szenvedett, egyetlen pontot sem tudott szerezni – bár úgy tudni, nemcsak emiatt váltak el az útjaik a Speed Up csapattal. Múlt hétvégén a szintén Moto2-es olasz Stefano Manzi ugrott be, ám neki ezen a hétvégén Austinban lesz jelenése a Moto2 világbajnokságon. Yari Montella egyébként nem rokona a Chiodo Moto Racingnél versenyző Luigi Montellának, csupán névrokonok.

 Hobelsberger Most és Barcelona után ismét a VB-n

Három szabadkártyás versenyző is lesz a mezőnyben, mindhárman Yamahával. Az egyik a frissen megkoronázott IDM Supersport 600 bajnok német Patrick Hobelsberger, aki a Bonovo MGM Action csapatnál indul. A két másik pedig az IXS-YART duója, a cseh Ondrej Vostatek és az ausztrál Billy van Eerde – bár utóbbi versenyző indulását még jóvá kell hagynia az orvosoknak.

Fotó: World Superbike Media, Patrick Hobelsberger facebook
Palencsár Tibor
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast