F1

Raikkönen: „Gyorsabbá kell tennünk az autónkat”

Katasztrófa volt a Magyar Nagydíj a finn számára, aki minél előbb szeretné, ha versenyképesebb autó lenne alatta.
Az Alfa Romeo (és minden Ferrari-motoros csapat) számára egyelőre csalódást keltően alakul a 2020-as Formula-1-es szezon. Kimi Raikkönennek még nincs pontja idén, ráadásul tavalyhoz képest a hinwili alakulat meglehetősen sokat vesztett a teljesítményéből. Raikkönen és Antonio Giovinazzi a Magyar Nagydíj időmérőjén csak az utolsó helyen végzett, a futamuk pedig megint csak szenvedésből állt. Ebből kifolyólag Raikkönen azt szeretné, ha minél előbb gyorsabb autója lenne:

„Ez a hétvége katasztrófa volt számunkra” – idézi 2007 világbajnokát a GpToday.net szakoldal.  „Jobban kell csinálnunk mindent, és gyorsabbá tenni az autót. Sajnos ahonnan indultunk, azt jelentette, hogy nagyon nehéz verseny vár ránk… Megtettük, amit tudtunk, de ez sem volt elég a pontszerzéshez. A tempónk ugyan nem volt rossz, a rajtnál fel tudtam jönni pár pozíciót, de a büntetés miatt ismét hátulra kerültem. Az időmérőkön mindenképpen fejlődnünk kell, de a versenytempónk az talán való valamire.”

A csapatfőnök Frederic Vasseur is nyilatkozott: „A végeredmény csalódást keltő volt, de az adatokból úgy tűnt, hogy sokkal versenyképesebbnek kellene lennie az autónak, mint ahol végeztünk. A tempónk megvolt ahhoz, hogy harcolni tudjunk a közvetlen riválisainkkal és pár gyorsabb autóval, de a rajt után csak még hátrébb kerültünk. Mind a két autónknak jó volt a tempója, és akár egy vagy két pontot haza tudtunk volna hozni, de Kimi büntetést kapott, Antonio pedig szenvedett a gumikkal. Jobb időmérős teljesítménnyel talán tudtunk volna pontokért küzdeni.”

Fotó: Alfa Romeo Racing / Facebook
 


Hozzászólások