MotoGP

Rainey: „Marcot jobban befolyásolhatja a felállás, mint Alexet”

A korábbi háromszoros 500 köbcentis világbajnok legenda nem feltétlenül tartja szerencsésnek a Repsol Honda döntését, miszerint az ifjabb Marquez lesz a címvédő báty csapattársa 2020-ban.
Miután Jorge Lorenzo Valenciában bejelentette visszavonulását, a Repsol Honda Alex Marquezt szerződtette az ötszörös világbajnok utódjául, így a Moto3-ban 2014-ben, a Moto2-ben pedig tavaly vb-címet szerző spanyol saját bátyja, Marc Marquez oldalán debütálhat majd a királykategóriában. Sokan kíváncsian várják, hogyan alakul majd a két testvér közötti dinamika a csapaton belül, s hogyan tud alkalmazkodni Alex Marquez a Hondához, de a korábbi háromszoros világbajnok Wayne Rainey szerint ez a párosítás Marcra lehet inkább negatív hatással:

„Nem tudom, hogy ez volt-e a helyes döntés, mert szerintem így most Marc a testvérére fog koncentrálni, hogy biztosan fel tudja venni a tempót” – idézi a legendás versenyző szavait a Motorsport.com szakoldal. „Korábban ezzel nem kellett foglalkoznia, csak magára kellett gondolnia, és hogy mennyire gyorsan tud menni. Az alapokig kellett visszamennie, amíg az öccse más motorral és más kategóriában versenyzett. Most viszont ott lesz a garázsban, ez egy újfajta egyensúlyt teremthet, ami Marcot jobban befolyásolhatja, mint Alexet.”

„Alex egy eléggé nyugodt srácnak tűnik, nem fog sok hibát elkövetni, abból, amit én látok, egyszerre egy lépést fog megtenni előre. De azzal, hogy a bátyja, látni fogja, hol is van a motor szintje. Érdekes lesz ez. Ha az egyikük megsérül, az is hatással lehet a másikra. A teljes család ott van. Egy olyan csapatról beszélünk, amelyet úgy működtetnek, mint egy családot, mert egy család is: két testvér a motorversenyzés csúcskategóriájában versenyez együtt a kétségkívül legjobb istálló színeiben.”


Rainey azt is hozzátette, hogy ő inkább egy jelenlegi élmenőt választott volna Marquez mellé, mint például Fabio Quartararo vagy Maverick Vinales: „Szívesen láttam volna valaki mást, valaki olyat, aki egyből Marc nyomában tud lenni és harcra tudja őt kényszeríteni a győzelmekért. Quartararót nem lett volna rossz megszerezni, jó móka lett volna. Maverick is szerintem. Úgy vélem, meg kellett volna nézni az első három-négy versenyzőt, és az egyiküket kiválasztani – valakit, aki máris fel tudja venni vele a versenyt.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások