Raul Fernandez kézközépcsontja eltört, vasárnap műtötték

Az Ajo Motorsport versenyzője közvetlenül a silverstone-i versenyhétvégét követően szenvedett kerékpáros balesetet, mely során eltört az egyik kézközépcsontja a jobb kezében.
P1race.hu 2021-09-09 09:29:59
Habár az eset már másfél hete történt, azonban hivatalosan most számoltak csak be róla, hogy a Moto2-es bajnokság második helyezettjének kéztörése volt, amely miatt kés alá feküdt a mihamarabbi gyógyulás érdekében. A baleset követlenül a Brit Nagydíjat követő héten történt, Fernandezt pedig múlt vasárnap műtötte Dr. Xavier Mir a barcelonai Dexeus egyetemi kórházban. A spanyol motoros többek között azért is döntött az operáció mellett, hogy rajthoz tudjon állni a hétvégi aragóni viadalon, ahol ennél fogva természetesen motorra is ül a 20 éves motoros. „Jól érzem magam az operációt követően. A rehabilitációs munkát már megkezdtük, a kezem pedig jobb, mint amire számítottunk. Pozitívan állok a dologhoz, lépésről lépésre kell javulnunk. Szeretnék köszönetet mondani Dr. Xavier Mirnek és a Dexeus klinika csapatának, hiszen nagyon gyorsan kezelnek, felgyorsítva ezzel a folyamatokat, emellett pedig rettentő profik.”
 
„A történtek után nem tűzök ki semmilyen célt a most következő nagydíjra. Napról napra gondolkozok, meglátjuk, hogy hogyan érzem majd magam, mivel a jobb kezem használom a gázadásánál és a fékezésnél is. Az aragóni pályát nagyon szeretem, hiszen ott szereztem meg tavaly életem első világbajnoki dobogóját. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy vasárnap versenyezni tudjak, már amennyiben a kezem ezt engedi.” – mondta Fernandez, akinek 44 pont a hátránya a bajnokságban vezető csapattársával, Remy Gardnerrel szemben. Habár láttunk már csodákat, azonban mégis meglepő lenne, ha a spanyol versenyző a jelenlegi körülményeket figyelembe véve faragni tudna hátrányán a hétvége során, vagyis elég nagy valószínűséggel itt látszik eldőlni a Moto2-es világbajnoki cím sorsa.

Fotó: Raul Fernandez official twitter
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast