MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Razali: “Nem kellett volna Rossit leigazolnom”

A királykategóriás szatellit Yamaha alakulat csapafőnöke elmondta, hogy visszatekintve úgy gondolja nem kellett volna Valentino Rossit leigazolnia. Razlan Razali ugyanakkor azt is kiemelte ennek kapcsán, hogy a pletykákkal ellentétben a Yamaha nem helyezett rá nyomást a “Doktor” szerződtetése kapcsán.
Forgó Ariel János 2021.12.11. 23:48:36
Olvasási idő: 2 perc
„Ha visszamehetnék az időben, akkor először is 2021 júniusában elfogadnám a Petronas új szerződését.” – kezdte Razali a speedweek.com-nak adott interjúban. „Tárgyalni szerettem volna azonban a pénz érdekében. Emellett ha őszinte akarok lenni: Nem választottam volna Valentinot. Mindig volt egy olyan feltételezés, hogy nem volt választásunk Valentino 2021-es szerződtetése kapcsán. A feltételezés az volt, hogy nyomás alá helyezett minket a Yamaha, de ez nem igaz, nem volt ilyesmi. Én személy szerint egészen a 2020-as jerezi futamig szkeptikus voltam, amikor Valentino dobogóra tudott állni Fabio és Vinales mellett. Amikor ott álltam a dobogón a három srác mellett, akkor azt gondoltam, hogy ’oké, lehet, hogy meg tudja csinálni’.” – emlékezett vissza a WithU RNF Yamaha csapatfőnöke. „Miután Valentino beteg lett (Rossi a 2020-as szezon végén lett koronavírusos – a szerk.) jöttek a rossz eredmények. Akkor azonban már a döntés megszületett. Azt hiszem Valentino nyomás alá helyezte saját magát. A fiatal versenyzők egyszerűen túl gyorsak voltak."
 
„Bár Valentino jobb köridőket ment, mint korábban bármikor, de ez egyszerűen nem volt elég. Fejben és lélekben akarta a sikert, de a teste nem követte ezt.” – magyarázta Razali. Mint tudjuk Valentino Rossi bár szeretett volna, azonban ebben az évben már nem tudott a top5 és egyben a leggyorsabb versenyzők közelébe kerülni. 2020-ban még Catalunyaban, valamint a misanói futamokon megvolt a tempója, azonban ebből a három versenyből kétszer nullázott, egyszer pedig be kellett érnie egy negyedik hellyel, pedig közel volt ahhoz, hogy a dobogón zárjon. Ettől függetlenül érdekes nyilatkozat a fenti Razlan Razalitól, aki 2022-re is lépett egy érdekeset, már ami a versenyzői igazolásokat illeti, hiszen Darryn Binder szerződtetése talán még az általa említetteknél is nagyobb mellényúlás lehet. Persze előre ne temessük a dél-afrikait.

Fotó: MotoGP Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast