MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Razali – Dovizioso bajnokesélyes, Binder nagy kockázat 

Az immáron WithU Yamaha RNF néven futó szatellit Yamaha csapatfőnöke beszélt 2022-es versenyzőiről, így többek között arról, hogy mit is vár el, vagy épp mire számít Andrea Doviziosotól és Darryn Bindertől.
Horváth Ádám 2021.11.25. 13:40:46

Miután a főszponzor kiszállt, a Yamaha privát csapatát a Valenciai futam befejeztével már WithU Yamaha RNF néven kell majd keresni. A tavaly év végén már több futamra beugró veterán Andrea Dovizioso 2022-ben teljes szezont fog menni velük egy a gyári csapattal megegyező technikán, míg leszerződteték mellé a Moto3-ból egyből a királykategóriába lépő Darryn Bindert, így 3 testvérpár is lesz a MotoGP rajtrácsán 2022-ben (attól függően, hogy Rossit és Marinit mennyire számoltuk bele, ez idén is megvolt). 

A jerezi tesztek alatt az új nevű csapat tulajdonosa és csapatfőnöke nyilatkozott róluk: 

"Andrea-val kezdve, neki sokat kell bizonyítania. Szerintem jövőre a bajnoki címért szeretne harcolni. Annak nem látnám értelmét, hogy visszajön, és nem ezt próbálja meg elérni. A tapasztalat és a fiatalság a csapatban, szóval arra számítok, hogy Andrea harcban lesz a bajnoki címért. 

Darryn egyike az 5 újoncnak, és a cél az lehet, hogy a legjobb újonc legyen. Szerintem ez a legtöbb, amit várhatunk tőle, de érdekes lesz. Andrea nagyon elemző-típus. Egyértelműen el tudja mondani, mit szeretne, mi a gond motorral, és a visszajelzései a csapatot is felrázzák. Úgy vélem, a Yamahának szüksége van az eltérő nézőpontra, különösen egy tapasztalt versenyző esetén, aki így nemcsak a fejlesztésekben tud sokat segíteni, de ezzel együtt Darryn-nek is."

Dovizioso főmérnőke a már régóta ismert és elismert Ramon Forcada lesz, Darryn Binder viszont azzal a Noe Herrera-val fog dolgozni, aki idén Raul Fernandez Moto2-es csapatában segítette a fiatal újoncot. De korábban számos volt KTM kötelékbe tartozó versenyző is az ő irányítása alatt vált Moto2-es menővé, ami által felkerülhetett a MotoGP-be. Persze a legfőbb kérdés inkább a versenyző személyében volt. 

"Szeretjük másképp csinálni a dolgokat a kezdetektől fogva. Fabioval is kockáztattunk 2019-ben, de ez még annál is nagyobb kockázat, hiszen Darryn a Moto3-ból jön. Azonban, ha megnézzük az adottságait, a súlyát, az ebből fakadó hátrányt, ami miatt nem tud pozíciókat fogni, keményen fékezni ls támadni, úgy gondoljuk, hogy van benne valami más.  Adni akartunk neki egy esélyt, hogy kipróbáljuk. Szeretünk kevésbé esélyesnek tűnni, ebből lehet óriási meglepetés is, de akár rosszul is elsülhet. De erről szólnak az ilyen helyzetek. "

Fotók: MotoGP Media

Horváth Ádám
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast