Superbike

Razgatlioglu: „Először szerepelek gyári csapatban, nagy a nyomás”

A 2020-ban már a Pata Yamahánál szereplő török örül, hogy csatlakozhat a hangvillásokhoz, de egyelőre még kissé kicsinek érzi a motorjukat a Kawasakihoz képest.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Toprak Razgatlioglu a Puccetti Kawasakinál eltöltött évek után jövőre már a Pata Yamahánál fog versenyezni. A milánói EICMA show-n először jelent meg kékben, a WorldSBK.com kameráinak így nyilatkozott az új kihívásról: „Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhattam a Yamaha családjához. Először szerepelek gyári csapatban, és először is van csapattársam. Nagy nyomást érzek magamon, hiszen gyári csapatban fogok versenyezni, így jó munkát kell végeznem. Meglátjuk. A minap már láttam a motoromat, de nem tudtam még vele menni. Várjuk a következő hetet az aragóniai teszttel.”

Bár tehát körözni még nem tudott az új versenygépével a török, álló helyzetben már felült rá, s így is érzi, hogy teljesen más motorral van szó, mint a Kawasaki esetében, főleg a motorok méreteit illetően: „Elég sok különbséget érzek, mert a motor elég kicsi, míg a Kawasaki elég nagynak érződött. Még nem érzem tökéletesnek, nagy a differencia, de örülök, hogy új csapatban, új színekben szerepelhetek, és remélem, hogy jó eredményeket érhetek el a következő szezonban.”

Razgatlioglu társa Michael van der Mark lesz, aki már évek óta a Yamaha csapatát erősíti. A holland így vélekedett új kollégájáról a Crash.net hasábjain: „Úgy érzem, Toprak és köztem máris jó a kapcsolat, a pályán pedig volt már néhány remek csatánk, szóval tudjuk, mire számítsunk a másiktól. Nagyon kíváncsi vagyok, mire lesz képes az R1 nyergében, de gyors lesz, ez egészen biztos.”

Fotó: Yamaha


Hozzászólások